darivanje naslovnica

Blagdansko darivanje

Počelo je blagdansko vrijeme i jurcanje po trgovinama u potrazi za božićnim poklonima. Ako vas to previše umara i crpi svu energiju, vrijeme ste proveli kako ne želite, možda je vrijeme da promjenite svoje navike. Idealno je vrijeme da se smirite, posvetite sebi, radite što volite. Vrijeme provedite u miru s ukućanima i zajedno isplanirajte što možete izraditi za svoje najmilije. Odlučite li se isheklati ili isplesti poklone dragim osobama dobit će biti dvostruka. Darivanje je dar samo po sebi. Vas će ispuniti pozitivnom energijom, smanjiti stres, a osoba koja primi poklon bit će svjesna koliko je ljubavi utkano u svaku očicu vašega rada. Ručno rađeni pokloni tada imaju posebnu vrijednost. Nije uvijek najvažnije da poklon bude skup i veliki. Upravo najmanji pokloni ostaju najduže sačuvani. Sitnice život znače. Čak i ako se odlučite za kupovni poklon možete ga omotati heklanom ukrasnom vrpcom i odmah će dobiti topliji izgled.

darivanje 1

Darovi za darivanje

Počnete li s izradom poklona na vrijeme, toplu dekicu isplesti ćete bez problema. Dekicu možete napraviti i spajanjem heklanih kvadratića. U tome vam mogu pomoći svi ukućani koji znaju heklati. Ako radite svi kvadratiće istih dimenzija spajanje će biti lako, a kombinacijom raznih boja dekice dobivaju čaroban izgled. One mogu biti namijenjene za najmlađe, ali i za one starije. Grijati će sigurno. Ako ne znate kako isplesti dekicu možete pogledati na dekica za bebe .

.

Zimsku kapu možete isplesti u jednom danu. Kapa sa coflekom svima dobro stoji. S njom sigurno nećete pogriješiti. Boje ćete lako prilagoditi. Šal, rukavice bez prstiju, štucne veselit će svakoga. Za džemper već trebate malo više iskustva, ali i vremena. Neke ideje možete pronaći  na izrada predmeta .

Pletena ili heklena jastučnica unijet će toplinu u svaki dom. Uzorak kojim ćete raditi izaberite sami. Pletenicama, pahuljicama ili pak drvenim dugmetima jastuku ćete dati  poseban zimski ugođaj.

Odlučite li se ipak za kupnju knjige ili zanimljivog planera, umjesto u kupovnu vrećicu stavite ga u pletenu ili pak heklanu futrolu. Štitit će ga od oštećenja, a omot će biti originalan i ekološki. Omot se poslije može koristiti i kao zaštita za tablet. Ako vam se to čini pre zahtjevan projekt jednostavan bookmark ćete napraviti bez problema.

Za više informacija i video uradaka pretplatite se na naš Youtube kanal.