heklani svet - naslovnica

Heklani svet – Magic crochet world

Istražujući svijet pletenja i heklanja jedan od prvih profila koje sam počela pratiti je „Heklani svet – Magic crochet world“ Ajsele Kaćevac. Mene su njeni radovi potaknuli da sve češće uzmem heklicu u ruke i uronim u čarobni svijet heklanja.

Ajsela ruši sve stereotipe o heklanju. Ne, heklanje nije samo za bake. Heklanjem se bave i mnoge mlade kreativke poput Ajsele koja je po struci medicinska sestra. Njeni proizvodi prate sve svjetske trendove, moderni su, mlade djevojke ih rado kupuju. Posebnu pažnju privlače njeni kupaći kostimi. Možete ih vidjeti na mnogim plažama i atraktivnim kupalištima. Svojim dizajnom odmah su prepoznatljivi. Svatko može pronaći model koji mu najbolje odgovara.

heklani svet - naslovnica

Zamolila sam Ajselu da nam se predstavi i ukratko opiše svoj rad ( na moje oduševljenje rado je pristala) :

Zovem se Ajsela Kaćevac i živim u Sjenici. Aktivno se bavim heklanjem nekih 6-7 godina. Naučila sam osnove heklanja kao devojćurak, ali tek mnogo godina kasnije rodila se ljubav prema ručnom radu. Tom osećaju kad nešto sami stvorite svojim rukama. Heklanje samo po sebi opušta i rasterećuje, ali kad postane posao zna da bude izuzetno naporno i frustrirajuće. Premore se ruke i oči,ledja al sve se to zaboravi kad dobijete željeni komad. Inspiracija se pronalazi svuda sa tim što se moraju pratiti svetski trendovi.“

 

Prelazeći preko galerije radova na njenom Instagram profilu vidi se da je velika pažnja posvećena izradi svakog pojedinog predmeta, ali i same prezentacije istih. Imate osjećaj da iza svega stoji tim ljudi. Mnogi modni časopisi mogli bi joj pozavidjeti. Posebno me zanimalo koji joj je rad najdraži.

Koji mi je najdraži rad ne znam, ali najponosnija sam bila na onaj prvi i saznanje da svojim radom, trudom i umećem možeš obradovati i sebe i druge “ – poručila nam je Ajsela.

Koliko su kupci zadovoljni i oduševljeni radovima možete iščitati iz komentara koje ostavljaju uz fotografije kupljenih radova. Gotovo svaki glasi „Savršeno“. Kako i ne bi bilo kada su uglavnom rađeni po mjeri, s posebnom pažnjom i ljubavi kako prema heklanju tako i modi.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

#kupaci2020 #rucnirad #kupacikostimi #kupaci #heklanikupaci #crochetbikini #crochetswimwear #crochetswimsuit

Objavu dijeli magic_crochet_word (@heklani_svet)

 

Svakako pogledajte i pratite Heklani svet – Magic crochet world na Instagramu (https://www.instagram.com/heklani_svet/) i Facebooku (https://www.facebook.com/Heklani-svet-Magic-crochet-world-1424751531113310/)

Radove možete kupiti i na

www.etsy.com/shop/MagicCrochetWorld