Blagdansko drvce - naslovnica

Blagdansko drvce

Blagdansko drvce jedan je od ukrasa pogodnih i za ured. Osim što za vrijeme blagdana volimo ukrasiti dom, ukrašavanje ureda jednako nam je važno. Ipak tamo provodimo veći dio dana. Stoga je vrlo važno da se i tamo ugodno osjećamo. Blagdani su predivno vrijeme za zanos i puštanju mašti na volju. Pogotovo kada s djecom možete izrađivati ukrase prema vašem ukusu. U adventsko vrijeme blagdana radujemo se okićenom gradu, dućanima, mjestima gdje radimo, ali najviše volimo kada u svom domu napravimo bajkoviti ugođaj. Kupovni ukrasi su možda lijepi, šareni ili blještavi međutim oni nemaju uvijek nužno emocionalnog zanosa. Heklano drvce sigurno nećete tako lako zamjeniti novim samo zato što je druge boje ili dizajna. Izrađivati možete i ostale ukrase. Posebno lijepe su pahuljice, čizmice i čarapice. Adventski kalendar isto je odlična investicija. Poslije vrećice možete raspoređivati kako god želite.

Materijal za izradu: Blagdansko drvce

Za izradu drvca potrebno vam je 50 grama zelene vune, perlice, kukica, igla sa tupim vrhom i igla za šivanje. Osim zelene možete koristiti bijelu ili srebrnu vunu.

Video

Da biste lakše napravili drvce potrebno je poznavati dodatne tehnike heklanja. Njih možete učiti uz pomoć naših videa. Poznavanje dodatnih tehnika omogućiti će vam da postanete maher u heklanju.

Za bolje razumijevanje posjetite naš Youtube kanal.

1. Korak

Napravite lančić od 160 očica. Ovisno o debljini vune i veličini drvca koje želite napraviti možete izabrati proizvoljan broj očica, ali važno da je on djeljiv s brojem četiri i da od njega poslije možete formirati drvce.

Klikni za veću sliku

2. Korak

Nakon što ste napravili lančić željene dužine okrenite rad i napravite tri lančića ,a zatim do kraja reda radite visoki štapić u svaku očicu. Visoki štapić radite tako da omotate nit oko kukice, kukicu provučete kroz očicu, kukicom zahvatite nit. Sada imate tri očice na kukici. Opet kukicom zahvatite nit i provučete je kroz prve dvije očice. Sada imate dvije očice na kukici. Zatim zahvatite nit i provučete kroz preostale dvije očice.

Klikni za veću sliku

3. Korak

Okrenete rad i napravite jedan niski štapić. Zatim ponavljate do kraja reda sljedeći postupak. Preskočite jednu očicu i u iduću napravite pet visokih štapića, jednu očicu preskoćite i napravite niski štapić. Završnu nit ostavite dovoljno dugačku kako biste s njom mogli nastaviti postupak.

Klikni za veću sliku

4. Korak

Traku koju ste dobili spiralno prišite formirajući drvce. Za to vam može pomoći i unaprijed napravljeni kartonski stožac.

Klikni za veću sliku

5. Korak

Drvce ukrasite perlicama ili dugmetima koje imate kod kuće.

Klikni za veću sliku