Crop top naslovnica

Heklani crop top

Heklani crop top je jedan od onih modela koji se mogu napraviti u dan, dva. Nekada su se jako nosili, a sada se ponovo vraćaju u modu. I to baš heklani. U zadnje vrijeme nema trgovine u kojoj nećete naći heklane topiće. Za izradu nije potrebno puno materijala, najljepši je ako se radi u bijeloj ili krem boji. Možete raditi jednobojne, ali i u kombinaciji s više boja. Ovo je jednostavan model pogodan za početnike. Prvo se izrađuju dvije košarice, a zatim se napravi tijelo rada koje ide ispod košarica. Nakon spajanja naprave se naramenice. Heklani crop top odlično pristaje uz traperice, pogodan je za plaže, ali i večernje izlaske. Ne gužva se pa je prikladan za putovanja. Samo ga lagano pod vodom preperete, osušite i možete ponovno obući. Pristaje mladim i vitkim djevojkama. Može poslužiti i kao gornji dio kupaćeg kostima.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Pletenje.net (@pletenjenet)

Materijal

Za izradu trebate dva klupka od 50 g Unitas konca za pletenje Hana , kukicu broj 3, škarice i iglu sa širokom ušicom. Naravno možete koristiti bilo koji pamučni konac, trebat će vam oko 100 grama.

Video

Video će vam pomoći da lakše napravite svoj prvi heklani topić.

Za više informacija i video uradaka pretplatite se na naš Youtube kanal.

1. Korak

Prvo ćemo izrađivati košarice.
Počinjemo sa izradom košarica. Rade se dvije identične košarice.
Napravite lančić od petnaest očica. Radite li veće košarice napravite dvadeset očica. Napravite tri očice u lančić i u svaku očicu napravite po jedan visoki štapić. Kukicu provlačite samo kroz jednu nit očice početnog lančića. U zadnju očicu napravite dva visoka štapića i dva lančića.
Sada okrećete rad i sa suprotne strane početnog lančića izrađujete visoke štapiće na sljedeći način: kukicu provlačite samo kroz jednu nit početnog lančića i u prvu očicu radite dva visoka štapića, a u ostale očice po jedan visoki štapić. Ponavljate do kraja reda.

Klikni za veću sliku

2. Korak

Okrenite rad. U povratnom redu radite tri lančića, a zatim u svaku očicu po jedan visoki štapić. Kukicu provlačite kroz cijelu očicu prethodnog reda. U luk od dva lančića radite dva visoka štapića, dva lančića, dva visoka štapića. Nastavite u svaku očicu raditi po jedan visoki štapić. Ponovite pet puta. Za veće košarice više puta.

Klikni za veću sliku

3. Korak

Na identičan način napravite i drugu košaricu. Isprobajte da biste bili sigurni da su odgovarajuće veličine. Još uvijek stignete dodati koji red ako su premale.

Klikni za veću sliku

4. Korak

Napravite lančić od 40 očica. Podignite 5 lančića i u 9. očicu napravite visoki štapić. Do kraja reda radite dva lančića, u treću očicu visoki štapić. Red završavate tako što u zadnju očicu ide visoki štapić.

Klikni za veću sliku

5. Korak

Okrenite rad i ponavljajte najmanje pedeset redi sljedeći postupak: podignite 5 lančića i u 9. očicu napravite visoki štapić. Do kraja reda radite dva lančića, u treću očicu visoki štapić. Red završavate tako što u zadnju očicu ide visoki štapić.

Klikni za veću sliku

6. Korak

Dva kraja spojite iglom sa širokom ušicom i tupim vrhom.

Klikni za veću sliku

7. Korak

Košarice spojite na rad. Šav neka bude na sredini leđa, a svaki red od košarice neka se poklapa s jednim kvadratićem od tijela rada.

Klikni za veću sliku

8. Korak

Napravite naramenice.
Spojite nit na vrh košarice i napravite 40 lančića. Spojite sa stražnje strane rada. Ponovite postupak i na drugoj košarici.
Rad je gotov 😊.

Klikni za veću sliku