heklana jednostavna kapa

Heklana jednostavna kapa

Heklana jednostavna kapa jako je zanimljivi modni trend. Zanimljivost joj daje ogroman PomPom na vrhu. Za izradu kape možete kombinirati različite uzorke. Projekt je gotov za dva sata. Sinonim za pletenje i kukičanje i jesu pletene te heklane kape i šalovi. Upravo zbog toga heklanje kapa neka bude vaša zanimacija. Kape mogu biti jednostavne, šarene i s uzorcima. Mogu biti s Pom- Pomom na vrhu kao i bez. Možete ih izrađivati u različitim bojama, raznim uzorcima, raznih debljina kukice i niti. Svaka će biti unikatna. Ovisno o debljini vune koju koristite kape možete podjeliti na zimske i proljetne. Neke kape su isključivo modni dodatak. Neke su pak tu da nas štite od hladnoće i vjetra. Za pravu mjeru svakako zavirite u Tablicu veličina kape

Materijal za izradu: Heklana jednostavna kapa

Za izradu ove kape trebate 150 grama vune i odgovarajuću kukicu, iglu sa širokom ušicom i naravno škarice. Od tehnika heklanja potrebno je poznavati izradu lančića, poluštapića i poluvisokog štapića. Naučite kako se radi PomPom.

Video upute

Video upute s našega kanala pomoći će vam da lakše napravite i ostale radove.  Pogledajte i ostale tehnike heklanja i napravite sami svoje radove. Radove objavite na društvenim mrežama i stavite #pletenjenet . Za više informacija posjetite naš Youtube kanal.

1. Korak

Napravite početnu očicu i 25 lančića. To je visina kape tako da broj lančića prilagodite niti s kojom radite.
Napravite dva lančića i u svaku očicu prethodnog reda jedan poluvisoki štapić.
Sljedeći 21 red svaki red radite isto: dva lančića i u svaku očicu provlačeći kukicu kroz stražnju nit napravite poluvisoki štapić.

Klikni za veću sliku

2. Korak

Preklopite rad i poluštapićem spojite obje strane. Kukicu provlačite kroz jednu nit sa svake strane. Završite rad i radnu nit ostavite dulju.

Klikni za veću sliku

3. Korak

Provucite radnu nit kroz iglu sa širokom ušicom i cik cak provucite oko oboda kape. Čvrsto pritegnite i s unutarnje strane prišijte.

Klikni za veću sliku

4. Korak

Napravite PomPom i spojite na vrh kape.

Klikni za veću sliku