heklani novcanik

Heklani mali novčanik

Heklani mali novčanik nakon što nabavite sav potreban materijal napraviti ćete u par sati. Vrlo jednostavan rad koji ne zahtjeva puno ulaganja. Svi znamo koliko nam kovanice otežavaju zatvaranje novčanika. Jedan mali novčanik za rješavanje naših problema će nam dobro doći. Jedini zahtjevniji dio je nabava i rad s patentom. Veličina novčanika prije svega ovisiti će o veličini patenta s kojim radite. Dubinu novčanika također birajte proizvoljno. U tehnikama heklanja proučite kako se hekla s patentom . Pri odabiru uzorka birajte što gušći i čvršći uzorak. Da vam kovanice ne bi ispadale kroz rupice. Upravo zbog toga ja sam ovaj rad radila samo s niskim štapićima jer tako dobivam najgušću strukturu rada. A i najjednostavnije je. Boja rada naravno ovisi o vašim preferencijama. Imate li ostataka konca najbolje da napravite šareni novčanik.

Materijal za izradu

Za izradu novčanika potreban vam je  jedan patent odgovarajuće dužine, konac u željenoj boji, kukica i igla s tupim vrhom. Od posebnih tehnika morati ćete naučiti kako heklati sa patentom.

Video: Heklani mali novčanik

Za bolje razumjevanje i lakšu izradu pogledajte video iz priloga. Svoje gotove radove objavite na društvenim mrežama uz #pletenjenet. Za ostale radove i video tutoriale pratite nas na Youtube kanalu Pletenje.net i ne zaboravite se pretplatiti.

1. Korak

Rad počinjete s patentom.
Okrenite patent na prednju stranu. Napravite početnu omču. Kukicu probušite kroz patent. Zahvatite početnu omču i provucite. Zahvatite kukicom radnu nit i provucite kroz početnu omču. Sada ste spojili nit za patent.
U istoj ravnini i sa istim razmacima nastavite provlačiti kukicu kroz patent i izrađivati oko patenta niske štapiće. Tako radite dok ne dođete do kraja patent.
Sada napravite pet lančića i pređite na drugu stranu.
Opet u istoj ravnini kao sa suprotne strane provucite kukicu i zahvatite radnu nit. Napravite niski štapić. Ponavljajte izradu niskih štapića kao s prethodna strane do ruba patenta.
I na ovoj strani napravite pet lančića. Vratite se na prvu stranu.
Nastavite raditi dok ne spojite rad. Početak i kraj spojite poluštapićem. Sada ste obrubili patent i možete nastaviti raditi uzorkom kojim želite.

Klikni za veću sliku

2. Korak

Napravite jedan lančić i u svaku očicu napravite jedan niski štapić. Početak i kraj kruga spojite poluštapićem.
Ponavljajte krugove do odgovarajuće dubine rada.
Završite. Otvorite patent i rad okrenite.

Klikni za veću sliku

3. Korak

Napravite početnu omču. Kukicu provucite kroz očicu koja se nalazi u samom kutu vašega rada. Zahvatite početnu omču i provucite. Zahvatite kukicom radnu nit i provucite kroz početnu omču. Sada ste spojili nit za rad. Provlačite kukicu tako da prolazi kroz obje strane rada i izradite poluštapić. Kada dođete do kraja reda završite.
Okrenite rad i končiće koji vam strše ušijte.

Klikni za veću sliku