kako se hekla s patentom

Kako se hekla s patentom

Kako se hekla s patentom uvijek izbjegavamo i radije problem riješimo prišivanjem gumba. Iako nam uvijek prvo padne na pamet želimo li napraviti novčanik ili pak neku kozmetičku torbicu. Kao i kod svih radova postoji nekoliko tehnika. Prvo možete napraviti rad i onda iglom i koncem sašiti patent. Možete krenuti i od patenta. I to tako da prvo obrubite patent kukicom i koncem, a zatim nastavite izrađivati rad. Meni se ova druga tehnika više sviđa pa ću vam ju u detalje opisati. Malo će vam trebati snage da probijete patent kukicom. Uzmite kukicu 2.5 ili 3. Ako je kukica pre tanka izvačiti će vam se niti od patenta.

Trebate patent, kukicu i naravno konac s kojim ćete izrađivati cijeli rad.

kako se hekla s patentom

Okrenite patent na prednju stranu. Napravite početnu omču. Kukicu probušite kroz patent. Zahvatite početnu omču i provucite. Zahvatite kukicom radnu nit i provucite kroz početnu omču. Sada ste spojili nit za patent.

kako se hekla s patentom 2

U istoj ravnini i sa istim razmacima nastavite provlačiti kukicu kroz patent i izrađivati oko patenta niske štapiće. Tako radite dok ne dođete do kraja patent.

kako se hekla s patentom 3

Sada napravite pet lančića i pređite na drugu stranu.

kako se hekla s patentom 4

Opet u istoj ravnini kao sa suprotne strane provucite kukicu i zahvatite radnu nit. Napravite niski štapić. Ponavljajte izradu niskih štapića kao s prethodna strane do ruba patenta.

kako se hekla s patentom 6

I na ovoj strani napravite pet lančića. Vratite se na prvu stranu.

kako se hekla s patentom 6

Nastavite raditi dok ne spojite rad. Početak i kraj spojite poluštapićem. Sada ste obrubili patent i možete nastaviti raditi uzorkom kojim želite.

Nakon što jednom ovladate tehnikom heklanje s patentom će vam biti neizmjeran užitak. Kako izraditi torbicu možete pogledati na našem portalu.

Svakako si pomognite videom Kako se hekla s patentom s YouTube kanala Pletenje.net.