heklani vijenac za vrata

Heklani vijenac za vrata

Heklani vijenac jedan je od prvih ukrasa s kojim počinjemo blagdansko ukrašavanje. Mnogi vijenac na vratima drže tijekom cijele godine, jedino ga prilagođavaju ukrasima i vrsti materijala godišnjem dobu. Blagdani su predivno vrijeme za zanos i puštanju mašti na volju. Pogotovo kada s djecom možete izrađivati ukrase prema vašem ukusu. U adventsko vrijeme blagdana radujemo se okićenom gradu, dućanima, mjestima gdje radimo, ali najviše volimo kada u svom domu napravimo bajkoviti ugođaj. Kupovni ukrasi su možda lijepi, šareni ili blještavi međutim oni nemaju uvijek nužno emocionalnog zanosa. Heklani vijenac sigurno nećete tako lako zamjeniti novim samo zato što je druge boje ili dizajna. Izrađivati možete i ostale ukrase. Posebno lijepe su pahuljice, čizmice i čarapice. Adventski kalendar isto je odlična investicija. Poslije vrećice možete raspoređivati kako god želite.

Materijal za izradu: Heklani vijenac za vrata

Za izradu vijenca potrebno vam je 50 grama debele vune u bilo kojoj boji, 100 grama bijele za izradu PomPom-a, vijenac od stiropra, može i drveni ako imate. Jedna debela kukica, škarice i igla sa širokom ušicom.

Video

Da biste lakše napravili vijenac potrebno je poznavati osnove heklanja. Njih možete učiti uz pomoć naših videa. Poznavanje dodatnih tehnika omogućiti će vam da postanete maher u heklanju.

Za bolje razumijevanje posjetite naš Youtube kanal.

1. Korak

Napravite početnu omču. Radna nit neka vam bude iza koluta. Nit provucite kroz kolut i omotajte oko kukice.

Klikni za veću sliku

2. Korak

Radnu nit sada vratite sa stražnje strane i omotajte oko kukice. Sada na kukici imate tri očice. Zadnju očicu provucite kroz prve dvije. Ostaje vam jedna očica na kukici.

Klikni za veću sliku

3. Korak

Ponavljajte prva dva koraka dok vam cijeli vijenac ne bude omotan nitima.

Klikni za veću sliku

4. Korak

Početak i kraj spojite poluštapićem. Napravite osam lančića i u prvu očicu spojite poluštapićem. tako ćete napraviti omčicu s kojom ćete vijenac staviti na vrata.

Klikni za veću sliku

5. Korak

Napravite desetak PomPoma ili uzmite neke druge ukrase te po želji ukrasite vijenac.

Klikni za veću sliku