ljubičasta kapa, violinski ključ

Ljubičasta kapa

Ljubičasta kapa jako je zanimljivi modni trend. Zanimljivost joj daje violinski ključ kao dodatak. Za izradu kape možete kombinirati različite uzorke. Projekt je gotov za dva sata. Sinonim za pletenje i kukičanje i jesu pletene te heklane kape i šalovi. Upravo zbog toga heklanje kapa neka bude vaša zanimacija. Kape mogu biti jednostavne, šarene i s uzorcima. Mogu biti s Pom- Pomom na vrhu kao i bez. Možete ih izrađivati u različitim bojama, raznim uzorcima, raznih debljina kukice i niti. Svaka će biti unikatna. Ovisno o debljini vune koju koristite kape možete podjeliti na zimske i proljetne. Neke kape su isključivo modni dodatak. Neke su pak tu da nas štite od hladnoće i vjetra. Za pravu mjeru svakako zavirite u Tablicu veličina kape

Materijal za izradu: Ljubičasta kapa

Za izradu ove kape trebate 150 grama vune i odgovarajuću kukicu, iglu sa širokom ušicom i naravno škarice. Za izradu koristite samo osnovne tehnike heklanja tako da je pogodna za početnike.

Video upute

Video upute s našega kanala pomoći će vam da lakše napravite i ostale radove.  Pogledajte i ostale tehnike heklanja i napravite sami svoje radove. Radove objavite na društvenim mrežama i stavite #pletenjenet . Za više informacija posjetite naš Youtube kanal.

1. Korak

Napravite lančić od četiri očice i poluštapićem spojite u krug

Klikni za veću sliku

2. Korak

Podignite dva lančića. U središte kruga napravite dvanaest visokih štapića. Krug spojite poluštapićem.

Klikni za veću sliku

3. Korak

U drugom krugu podignite dvije očice u lančić i u svaku očicu uradite dva visoka štapića. Krug spojite poluštapićem. Sada imate 24 visoka štapića u krugu.
U trećem krugu dodajte dodatnih 12 visokih štapića. Tako što ćete u svaku drugu očicu dodati po jedan visoki štapić. Prvo napravite lančić od dvije očice, a zatim u sljedeću očicu dva visoka štapića, zatim u iduću jedan visoki štapić, zatim dva visoka štapića. Krug spojite poluštapićem. Na kraju kruga imate 36 visokih štapića.
U četvrtom krugu dodajte dodatnih 12 visokih štapića. Tako što ćete u svaku treću očicu dodati po jedan visoki štapić. Prvo napravite lančić od dvije očice, zatim u iduću jedan visoki štapić, a zatim u sljedeću očicu dva visoka štapića, u dvije očice po jedan visoki štapić, zatim dva visoka štapića. Krug spojite poluštapićem. Na kraju kruga imate 48 visokih štapića.
Ako heklate veću kapu ili s tanjim nitima napravite i peti krug tako što ćete dodati dodatnih dvanaest visokih štapić dodajući po jedan u svaku četvrtu očicu.

Klikni za veću sliku

4. Korak

Do kraja kape svaki krug počnite s dva lančića, a zatim u svaku očicu radite po jedan visoki štapić. Na kraju spojite poluštapićem. Kada ste gotovi provucite nit kroz iglu s tupim vrhom i završite kapu.

Klikni za veću sliku

5. Korak

Drugom bojom napravite ukrasnu vrpcu dužine koja vam odgovara za izradu violinskog ključa. Oblikujte violinski ključ i iglom ga prišijte na kapu.

Klikni za veću sliku