kapa muffin - naslovnica

Kapa muffin

Pletena kapa muffin u obliku najdražeg kolača razveselit će i djevojčice i dječake. Okus neka biraju sami! U doba karnevala može biti dio vašega kostima. Pogotovo ako niste skloni oblačenju karnevalskih odjela, s ovakvom kapom pridonijeti ćete ugođaju. Za izradu možete kombinirati različite uzorke. Sinonim za pletenje i jesu pletene kape i šalovi. Upravo zbog toga pletenje kapa neka bude vaša zanimacija. Kape mogu biti jednostavne, šarene i s uzorcima. Mogu biti s Pom- Pomom na vrhu kao i bez. Možete ih plesti na okrugle igle, setom igala s duplim vrhom, ali i koristeći samo dvije igle za pletenje. Ovisno o debljini vune koju koristite kape možete podjeliti na zimske i proljetne. Neke kape su isključivo modni dodatak. Neke su pak tu da nas štite od hladnoće i vjetra.

Materijal za izradu: Kapa muffin

Za izradu ove kape trebate vunu u tri boje. Za vrh vam treba vrlo malo materijala. Od pribora koristite set od pet igli s duplim vrhom, iglu sa širokom ušicom i naravno škarice.

Video upute

Video upute pletene kape pomoći će vam da lakše ispletete i kapu iz priloga. Pogledajte i ostale tehnike pletenja i napravite sami svoje radove. Radove objavite na društvenim mrežama i stavite #pletenjenet . Za više informacija posjetite naš Youtube kanal.

slAN928bVo0

1. Korak

Potrebne su vam tri boje vune i set od pet igala.

Sa žutom vunom nametnite 64 očice i podijelite ih na četiri igle. S petom iglom pletite u krug dvije očice pravo, dvije krivo nekih petnaest krugova. Tada dobivate izgled košarice muffina. Nakon toga umetnite smeđu vunu i pletite jedan krug prave očice smeđom bojom, a krive očice žutom bojom. Naravno boje možete kombinirati kako želite.

Klikni za veću sliku

2. Korak

Smeđom bojom nastavljate plesti u krug samo pravim bodom. Nakon desetak krugova počnete oduzimati očice i to tako da na svakoj igli prve dvije i zadnje dvije očice ispletete zajedno. Pogledajte naš video oduzimanje očica. Očice oduzimate svaki treći krug.

Klikni za veću sliku

3. Korak

Kada vam na svakoj igli ostanu po četiri očice ispletete još dva kruga, a zatim uzmete pomoćnu iglu i pletete tako da dvije očice stavite ispred pletiva ispletete sljedeće dvije očice , a zatim pletete očice s pomoćne igle ( kao kod izrade pletenica). Završite kapu. Odrežite nit, provucite iglom kroz očice i čvrsto pritegnete te s unutrašnje strane kape pričvrstite. Napravite PomPom crvene boje i pričvrstite ga na vrh kape.

Klikni za veću sliku