bod podvezice - naslovnica

Bod podvezice

Mustra bod podvezice je u biti ogledni primjerak tj. uzorak vašega budućeg rada. Napravite li je veličine 10*10 cm dobit ćete probni uzorak iz kojega ćete vidjeti kako će ona izgledati, njenu elastičnost. Moći ćete ustanoviti koja nit i broj igli najbolje odgovara za taj uzorak, a i preračunati broj potrebnih očica i redova za vaš budući rad. Više o probnom uzorku pogledajte u našim tehnikama pletenja.

Upute za izradu

Ovo je jedan od najčešćih i najjednostavnijih uzoraka (bod podvezice). Nametne se proizvoljan broj očica bilo kojom tehnikom. Plete se tako da svaki red pletemo samo prave očice.

Upotreba i zanimljivosti ( bod podvezice )

I lice i naličje pletiva izgledaju jednako, te je pogodno za šalove, kape, dekice, podmetače, krpice za prašinu… Rubovi se kod ovoga boda ne uvijaju. Može se koristiti kao rub u radovima koje radimo glatkim bodom. Na taj način se rubovi neće uvijati.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pletenje.net (@pletenjenet)

Video upute

Za bolje razumjevanje rada pomognite si videom iz priloga.

Svaka mustra se sastoji od raznih kombinacija tehnika pletenja koje se ponavljaju u jednakim intervalima. Da biste lakše savladali izradu pojedine mustre pomognite si našim detaljno opisanim tehnikama pletenja te video tutorialima na Youtube kanala.