pletena kuglica za bor - Naslovnica

Pletena kuglica za bor

Pletena kuglica za bor može se štrikati u svim bojama i uzorcima. Već početkom prosinca fokusiramo se na  predstojeće blagdane. Blagdani su predivno vrijeme za zanos i puštanju mašti na volju. Pogotovo kada s djecom možete izrađiveti ukrase prema vašem ukusu. U adventsko vrijeme blagdana radujemo se okićenom gradu, dućanima, mjestima gdje radimo, ali najviše volimo kada u svom domu napravimo bajkoviti ugođaj. Kupovni ukrasi su možda lijepi, šareni ili blještavi međutim oni nemaju uvijek nužno emocionalnog zanosa. Pletenu kuglicu sigurno nećete tako lako zamjeniti novom, blještavijom samo zato što je druge boje ili dizajna. Plesti možete i ostale ukrase. Posebno lijepe su pahuljice, čizmice i čarapice. Adventski kalendar isto je odlična investicija. Poslije vrećice možete raspoređivati kako god želite.

Materijal za izradu: Pletena kuglica za bor

Za izradu kuglice potrebno vam je 30 grama vune, set igli sa duplim vrhom, stiroporna kuglica. Od dodatnog pribora pripremite iglu s tupim vrhom i škarice.

Video

Da biste lakše ispleli svoju prvu kuglicu potrebno je poznavati dodatne tehnike pletenja. Njih možete učiti uz pomoć naših videa. Ukoliko ste lijevak i za vas smo snimili prigodne videe da lakše ovladate osnovama pletenja. Poznavanje dodatnih tehnika omogućiti će vam da postanete maher u pletenju.

Za više informacija i video upute posjetite naš Youtube kanal.

1. Korak

Potreban vam je set od pet igala, vuna i kuglica od stiropora. Nametnite osam očica i podijelite na četiri igle, dvije očicena na svakoj igli. Pletite u krug sve pravim bodom, zatim svaki drugi red dodajte po jednu očicu na početku i kraju svake igle i to na način da radite prvo pravu očicu, a zatim od te iste još jednu okrenutu pravu te ju tek onda skinete sa igle. Dodavajte očice sve dok ne budete imali deset očica na svakoj igli.

Klikni za veću sliku

2. Korak

Pletite u krug 10 – 16 redova pravim bodom ovisno o veličini kuglice. Najlakše je probati kuglicu staviti u pletivo da vidite koliko još treba plesti.

Klikni za veću sliku

3. Korak

Oduzimajte očice na isti način kako ste ih dodavali, svaki drugi red pletite prve dvije i zadnje dvije očice na svakoj igli zajedno. Tako oduzimajte očice dok ne dobijete na svakoj igli dvije očice. Sada očice prebacite na dvije igle tako da je na svakoj igli četiri očice, odrežete završnu nit i sve zajedno spojite. Nit koja je preostala zavežite da dobijete omčicu za kuglicu.

Klikni za veću sliku