Dječje zaštitne gaćice naslov

Dječje zaštitne gaćice

Vunene dječje zaštitne gaćice idealna su zaštita za vaše bebe. Vuna ima svojstvo da zimi grije, a ljeti hladi. Ovo je primjer jednostavnih zaštitnih gaćica za čiju izradu vam ne treba nikakva posebna vještina. Pletenje za bebe je jedna posebna pletačka disciplina. Mame, bake, tete svi se angažiraju. Mnoge trudnice upravo u tom periodu požele i same naučiti plesti.  To su radovi gdje možete biti iznimno kreativni. Zbog malih dimenzija brzo su gotovi. Prilikom izbora materijala imate dvije opcije. Birati vunu kao posve prirodan materijal, ali nosi rizik alergija. Druga opcija je sintetika. Kapice za Palčiće pletu se od sintetike da ne bi došlo do alergijskih reakcija kod i tako osjetljive djece. Svakako pogledajte da je materijal obrađen za bebe kako ne bi bio grub. I da se može prati na višim temperaturama. Pustite mašti na volju. Plesti možete sve. Od dekica, papučica, gaćica, haljinica do kombinezona i igračaka.

Materijal za izradu: Dječje zaštitne gaćice

Potrebno vam je 100 grama vune, igle odgovarajućeg broja, igle s duplim vrhom. Od dodatnog materijala trebate škarice i iglu sa širokom ušicom.

Video

Uz gaćice ispletite još neke zanimljive dodatke. Možete isplesti papučice za bebe ili dekicu. Za više informacija o tehnikama i uputama pogledajte naš Youtube kanal

 

1. Korak

Nametnite 34 očica na iglu. Pletite rebrastim bodom dvije očice pravo, dvije krivo kako bi vam gornji dio bio elastičan i uži od ostatka pletiva. Pletite tako petnaest do dvadeset redi ovisno koliko želite da gaćice budu duboke.

Klikni za veću sliku

2. Korak

Nastavite plesti običnim glatkim bodom ( jedan red prave očice idući red krive očice). Svaki red dodajte na svakom kraju po jednu očicu tako da drugu i predzadnju očicu napravite prvo kao pravu očicu, a zatim tu istu kao okrenutu pravu očicu. Tako pletite dvanaest redi, a zatim osam redi bez dodavanja očica. Sada opet oduzimajte očice svaki drugi red na svakom kraju radeći po dvije očice zajedno. Tako radite četrnaest redi.

Zatim deset redi bez oduzimanja očica.

Ponovno dodajte na svakom kraju po jednu očicu svaki drugi red sljedećih dvadeset redi, a zatim osam redova bez dodavanja očica. Dvanaest redi oduzimajte na svakom kraju po jednu očicu svaki drugi red.

Na kraju radite rebrastim bodom isto redi koliko ste radili na početku.

Ako ste u nedoumici kakav oblik bi trebao biti raširite jednu kupovnu pelenu pa ćete vidjeti oblik i veličinu koja vam treba.

Klikni za veću sliku

3. Korak

Presavinite gaćice i spajajte krajeve počevši od gornjeg dijela. Otvor za noge ostavite slobodan.

Na otvorima podignite dvadeset četiri očice i pletite zaštitu za nogavicu rebrastim bodom (dvije očice pravo dvije krivo) 4 reda.

Klikni za veću sliku