Dvobojna kuglica za bor naslov

Dvobojna kuglica za bor

Dvobojna kuglica za bor savršen je ukras za predstojeće blagdane. Blagdani su predivno vrijeme za zanos i puštanju mašti na volju. Pogotovo kada s djecom možete izrađiveti ukrase prema vašem ukusu. U adventsko vrijeme blagdana radujemo se okićenom gradu, dućanima, mjestima gdje radimo, ali najviše volimo kada u svom domu napravimo bajkoviti ugođaj. Kupovni ukrasi su možda lijepi, šareni ili blještavi međutim oni nemaju uvijek nužno emocionalnog zanosa. Pletenu kuglicu sigurno nećete tako lako zamjeniti novom, blještavijom samo zato što je druge boje ili dizajna. Plesti možete i ostale ukrase. Posebno lijepe su pahuljice, čizmice i čarapice. Adventski kalendar isto je odlična investicija. Poslije vrećice možete raspoređivati kako god želite.

Materijal za izradu: Dvobojna kuglica za bor

Za izradu kuglice potrebno vam je 30 grama zelene vune i malo bijele, set igli sa duplim vrhom, stiroporna kuglica. Od dodatnog pribora pripremite iglu s tupim vrhom i škarice.

Video

Da biste lakše ispleli svoju prvu kuglicu potrebno je poznavati dodatne tehnike pletenja. Njih možete učiti uz pomoć naših videa. Ukoliko ste lijevak i za vas smo snimili prigodne videe da lakše ovladate osnovama pletenja. Poznavanje dodatnih tehnika omogućiti će vam da postanete maher u pletenju.

Za bolje razumjevanje posjetite naš Youtube kanal.

1. Korak

Počinjete plesti zelenom bojom. Nametnite osam očica i podijelite na četiri igle, dvije očice na svakoj igli. Pletite u krug sve pravim bodom, zatim svaki drugi red dodajte po jednu očicu na početku i kraju svake igle i to tako da radite prvo pravu očicu, a zatim od te iste još jednu okrenutu pravu te ju tek onda skinete s igle. Dodavate očice sve dok ne budete imali dvanaest očica na svakoj igli.

Klikni za veću sliku

2. Korak

Pletite u krug 7 redova pravim bodom. Ovisno o veličini kuglice možete i više samo pazite da vam ostanu još tri reda prije nego počnete oduzimati očice. Najlakše je probati kuglicu staviti u pletivo da vidite koliko još treba plesti. Nakon toga uzmite bijelu nit i pletite
1. red jedna očica zelena, jedna bijela , dvije zelene i ponavljajte tako do kraja kruga
2. red tri očice bijele, jedna zelena i ponavljajte do kraja kruga
3. red sve očice pletite bijele

Klikni za veću sliku

3. Korak

Nastavljate plesti bijelom bojom. Oduzimajte očice na isti način kako ste ih dodavali, svaki drugi red pletite prve dvije i zadnje dvije očice na svakoj igli zajedno. Tako oduzimajte očice dok vam ne ostane po jedna očica na igli. Odrežete završnu nit i sve spojite. Nit koja je preostala zavežite da dobijete omčicu za kuglicu.

Klikni za veću sliku