jednostavna traka za glavu

Jednostavna traka za glavu

Jednostavna traka za glavu idealna je za sve koji ne vole nositi kape. Grije sasvim dovoljno, a možete ih imati u svim bojama i mustrama. Pletete li džemper ili šal imat ćete lijep komplet. I ostalim radovima možete dodati ovaj zanimljiv dodatak. Taman vune što vam je ostalo biti će dovoljno. Idete li u posjet dragoj osobi zašto ju ne biste razveselili lijepim ručnim radom. Traka će biti dovršena za pola sata, manje nego odlazak u trgovinu po biranje poklona. Ručni rad je opet sve više na cijeni i svatko će biti zadovoljan ovakvim radom. Želite li kćerku ili unuku naučiti plesti nema boljega početka, rezultati su vidljivi odmah. Naravno pletenje nije rezervirano samo za cure. I muški dio obitelji se može priključiti. Za izradu potrebno je poznavati osnove pletenja. kako se počinje rad, izradu pravih očica, završetak rada. Iglom sigurno znate šiti za potrebe spajanja rada.

Materijal za izradu

Potrebno vam je vrlo materijala za ovaj projekt. Pripremite malo vune, igle za pletenje, škarice i igla sa širokom ušicom.

Video: Jednostavna traka za glavu

Ako ste početnik u pletenju video koji sam pripremila biti će vam od koristi. Za više informacija i video uradaka pretplatite se na naš Youtube kanal.

1. Korak

Nametnite 8 očica bilo kojom metodom. Broj očica može biti i proizvoljan jer nije bitan za praćenje uzorka. On vam određuje širinu rada. Netko voli jako široke trake, a nekom je dovoljno da prekrije uši.

Klikni za veću sliku

2. Korak

Cijeli rad ponavljajte izradu pravih očica. Sve očice od prve do zadnje pletite pravo. Treba vam nekih 50 cm. Uzmite u obzir da je pletivo dosta rastezljivo tako da ponekad primjerite.

Klikni za veću sliku

3. Korak

Nakon željene dužine završite. Iglu provucite kroz dvije očice kao da radite pravu očicu. Dobivenu očicu vratite na radnu iglu i ponavljajte do kraja. Kada ostanete na zadnjoj očici odrežite radnu nit i provucite kroz tu očicu. Radnu nit ostavite nešto dužu.

Klikni za veću sliku

4. Korak

Preklopite rad, završnu nit provucite kroz iglu sa širokom ušicom i sašijte. Traka je gotova. Ako želite na traku stavite mašnu ili cvijet.

Klikni za veću sliku