kapa s pletenicama

Kapa s pletenicama

Kapa s pletenicama jako je zanimljivi modni trend. Zanimljivost joj daju upravo pletenice. Za izradu možete kombinirati različite uzorke. Sinonim za pletenje i jesu pletene kape i šalovi. Upravo zbog toga pletenje kapa neka bude vaša zanimacija. Kape mogu biti jednostavne, šarene i s uzorcima. Mogu biti s Pom- Pomom na vrhu kao i bez. Možete ih plesti na okrugle igle, setom igala s duplim vrhom, ali i koristeći samo dvije igle za pletenje. Ovisno o debljini vune koju koristite kape možete podjeliti na zimske i proljetne. Neke kape su isključivo modni dodatak. Neke su pak tu da nas štite od hladnoće i vjetra. Za pravu mjeru svakako zavirite u Tablicu veličina kape

Materijal za izradu: Kapa s pletenicama

Za izradu ove kape trebate 100 grama vune te set od pet igala, iglu sa širokom ušicom, iglu za izradu pletenica, umjetni PomPom i naravno škarice. Potrebno je poznavanje tehnike pletenja u krug i izrade pletenica.

Video upute

Video upute s našega kanala pomoći će vam da lakše ispletete i ostale radove. Ako ste lijevak nije problem. I za vas smo snimili korisne tutoriale. Pogledajte i ostale tehnike pletenja i napravite sami svoje radove. Radove objavite na društvenim mrežama i stavite #pletenjenet . Za više informacija posjetite naš Youtube kanal.

1. Korak

Potrebno je nametnuti 60 očica ( 70 ili 80 ovisno o veličini kape) na iglu za pletenje, a zatim ih rasporediti na tri igle za pletenje. Neka na svakoj igli broj očica bude djeljiv s 10.

Klikni za veću sliku

2. Korak

Pletite u krug dvije očice pravo, dvije krivo, deset krugova.

Klikni za veću sliku

3. Korak

Sada šest krugova ponavljajte 4 krivo, 6 pravo.

Klikni za veću sliku

4. Korak

U ovom krugu trebate iglu za izradu pletenica. Prvo pletite 4 očice krivo. Zatim tri očice stavite na iglu za izradu pletenica i stavite ispred rada. Ispletite sljedeće tri očice pravo. Očice na pomočnoj igli ne pletite. Vratite očice s pomoćne igle na radnu iglu i ispletite ih pravo.

Klikni za veću sliku

5. Korak

Ponavljajte postupak iz prethodnog koraka do kraja kruga.

Klikni za veću sliku

6. Korak

Sada ponovno ponavljate 6 krugova 4 očice krivo, 6 pravo.
U sedmom krugu ponovite postupak uz pomoć igle za izradu pletenica ( Korak 4 i Korak 5)
Ponavljajte dok vam dužina rada ne bude oko 25 cm. Završite sa 6 krugova 4 krivo, 6 pravo.

Klikni za veću sliku

7. Korak

Odrežite završnu nit i provucite ju kroz iglu s širokom ušicom. Očice s igli prebacite na iglu s tupim vrhom i pritegnite. S unutarnje strane završite rad.

Klikni za veću sliku

8. Korak

Krzneni PomPom prišijte na vrh kape.

Klikni za veću sliku