mekane papuce

Mekane papuče

Što drugo plesti za zimu, nego tople, mekane papuče. Ugodno ih je nositi, ali i raditi. Materijal je pod rukom mekan i topao. Imate li kojim slučajem drvene igle bit će ih pravi užitak raditi. Vunu sam kupila u Kik prodavaonici. Potrebna su dva klupka. Jedno klupko, jedna papuča. Nakon što ispletete jedne sigurna sam da nećete stati. U pletenju papuča i čarapa postoji nešto posebno. Na društvenim mrežama možete pronaći mnoge grupe koje su posvećene upravo pletenju čarapa. Negdje je u pitanju grupno pletenje gdje članovi pletu po istom predlošku. Nekada se radi o razmjeni mustri ili modela. U nekima svatko pokazuje svoje radove. Kako god bilo svugdje se osjeća ta posebna zanimacija za pletenje čarapa. Predivne boje i inspiraciju za vaše čarape možete pronaći u web trgovini Yarndale .

Materijal za izradu

Za pletenje ovih jednostavnih papuča potrebno vam je: dva klupka mekane fluffy vune  igle br. 6 , igla sa širokom ušicom, škarice te malo čvršći konac za spajanje.

Video: Kako se pletu mekane papuče

Pogledajte video u prilogu za lakše spajanje i pletenje papuča. Ukoliko ste lijevak nije problem. I za vas smo snimili mnoštvo videa, samo ih potražite. Za više informacija i video uradaka pretplatite se na naš Youtube kanal.

1. Korak

Običnim nametanjem nametnite 16 očica. Pletite svaki red prave očice. Trebate dobiti pravokutnik dužine stopala. Rad je dosta elastičan tako da ga lagano istegnite.

Klikni za veću sliku

2. Korak

Završite rad tehnikom koja vam je najdraža.

Klikni za veću sliku

3. Korak

Završnu nit ( ili novi deblji konac) provucite kroz iglu i provucite kroz završni red rada. Pritegnite. Ako ste pravilno provlačili iglu rad će vam se skupiti. Čvrsto prišijte, ali nit nemojte odrezati.

Klikni za veću sliku

4. Korak

Sašijte gornji dio papuče s tim da ostavite dovoljno veliki otvor za nogu.

Klikni za veću sliku

5. Korak

Sašijte i stražnju stranu kao na slici.

Klikni za veću sliku