kako se plete kapa

Pletena kapa za početnike

Pletena kapa za početnike u pletenju plete se na dvije igle. Potrebno predznanje je samo izrada pravih i krivih očica. Trebate znati nametnuti očice kao i završiti rad. Za izradu možete kombinirati različite uzorke. Sinonim za pletenje i jesu pletene kape i šalovi. Upravo zbog toga pletenje kapa neka bude vaša zanimacija. Kape mogu biti jednostavne, šarene i s uzorcima. Mogu biti s Pom- Pomom na vrhu kao i bez. Možete ih plesti na okrugle igle, setom igala s duplim vrhom, ali i koristeći samo dvije igle za pletenje. Ovisno o debljini vune koju koristite kape možete podjeliti na zimske i proljetne. Neke kape su isključivo modni dodatak. Neke su pak tu da nas štite od hladnoće i vjetra. Za pravu mjeru svakako zavirite u Tablicu veličina kape

Materijal za izradu

Za izradu ove kape trebate 50 grama vune u jednoj boji, igle broj 4, iglu sa širokom ušicom i naravno škarice. Cijeli rad ćete ponavljati prva dva reda tako da pletenje neće biti teško niti zahtjevno.

Video upute: Pletena kapa za početnike

Video upute pletene kape pomoći će vam da lakše ispletete i kapu iz priloga. Pogledajte i ostale tehnike pletenja i napravite sami svoje radove. Radove objavite na društvenim mrežama i stavite #pletenjenet . Za više informacija posjetite naš Youtube kanal.

1. Korak

Za ovaj uzorak potrebno je nametnuti broj očica djeljiv s osam plus četiri dodatne očice. Ja sam nametnula 36 očica jednostavnim nametanjem.

1. red pletemo četiri očice pravo, a zatim četiri krivo te ponavljamo do kraja reda.
2. red pletemo sve očice pravo.
Do kraja pletiva ponavljamo prvi i drugi red.
Tako pletemo do dužine 50 centimetara.

Klikni za veću sliku

2. Korak

Zavržimo rad u redu koji trebamo plesti pravo.

Klikni za veću sliku

3. Korak

Iglom sa širokom ušicom s obke strane rad spojimo.

Klikni za veću sliku

4. Korak

Dijelove koji nam strše ušijemo, a donji dio kape okrenemo.
Kapu možemo nositi.

Klikni za veću sliku