pleteni duh

Pleteni duh

Pleteni duh zanimljiva je dekoracija priređujete li Halloween zabavu. Noć vještica ili Halloween se obilježava 31.10. Svetkovina je nastala tako što su plemena rezbarenjem bundeva istjerivali loše vrijeme kako bi im žetva uspjela. Danas se slavi kao zabavni festival koji uključuje maskiranje u mitološke likove i ukrašavanjem kuća i okućnica bundevama. Pletene ili heklane bundeve sigurno ste već izrađivali. I one će vam dobro doći. Naravno vašem pletenom duhu to nije jedina namjena. Može poslužiti i kao zanimljiva igračka za one najmlađe. Možete ih čak plesti u raznim bojama tako da neće niti podsjećati na duha. Ali vaše dijete će imati ekološku igračku koju ste vi ispleli. Ako sami izvezete oči i usta igračka je pogodna i za sasvim male bebe.

Materijal za izradu

Za izradu duha trebate 30 grama bijele vune i nešto malo crne. Plete se s običnim iglama za pletenje. Od dodatnog pribora trebate škarice i iglu sa širokom ušicom, kao i punjenje za igračke. Igračku možete napuniti i vatom ili izrezanim krpicama od neke stare plahte.

Video: Pleteni duh

Uz pomoć videa u prilogu ispletite duha i razveselite najmlađe ukućane. Pogledajte i ostale vide-e sa YouTube kanala. Pomognite si ostalim tehnikama pletenja za lakši rad. Za bolje razumjevanje posjetite naš Youtube kanal.

1. Korak

Nametnite četrdeset očica jednostavnim nametanjem.
Četiri reda pletite sve očice pravo.

Klikni za veću sliku

2. Korak

Dvadeset puta ponovite sljedeća dva reda:
1. red pletite četiri očice pravo, trideset dvije očice krivo i četiri očice pravo.
2. red pletite sve očice pravo.
Završite rad sa četiri reda pravih očica. Završite tehnikom koja vam je najlakša.

Klikni za veću sliku

3. Korak

Presavinite rad i sa glatke strane rada izvezite oči i usta crnom niti.

Klikni za veću sliku

4. Korak

Uzmite bijelu nit i cik-cak provucite iglom za šivanje formirajući krug oko izvezenih očiju i usta. Pritegnite i glavu formirajte pripremljenim materijalom za punjenje. Niti koje vam vise ušijte.
Vaš rad je gotov.

Klikni za veću sliku