turban traka

Turban traka za glavu

Turban traka za glavu idealna je za sve koji ne vole nositi kape. Grije sasvim dovoljno, a možete ih imati u svim bojama i mustrama. Pletete li džemper ili šal imat ćete lijep komplet. I ostalim radovima možete dodati ovaj zanimljiv dodatak. Taman vune što vam je ostalo biti će dovoljno. Idete li u posjet dragoj osobi zašto ju ne biste razveselili lijepim ručnim radom. Traka će biti dovršena za pola sata, manje nego odlazak u trgovinu po biranje poklona. Ručni rad je opet sve više na cijeni i svatko će biti zadovoljan ovakvim radom. Želite li kćerku ili unuku naučiti plesti nema boljega početka, rezultati su vidljivi odmah. Naravno pletenje nije rezervirano samo za cure. I muški dio obitelji se može priključiti. Za izradu potrebno je poznavati osnove pletenja, kako se počinje rad, izradu pravih očica, završetak rada. Iglom sigurno znate šiti za potrebe spajanja rada.

Materijal za izradu

Potrebno vam je vrlo materijala za ovaj projekt. Pripremite malo vune, igle za pletenje, škarice, pomoćnu iglu za izradu pletenica i iglu sa širokom ušicom.

Video: Pletena traka za glavu

Ako ste početnik u pletenju video koji sam pripremila biti će vam od koristi. Za više informacija i video uradaka pretplatite se na naš Youtube kanal.

 

1. Korak

Nametnite 38 očice i pletite 45 cm ponavljajući prvi red
1. red: prvu očicu skinite s igle kao da pletete pravu očicu, a zatim pletite jednu očicu krivo, jednu pravo do kraja reda

Klikni za veću sliku

2. Korak

Završite bilo kojom tehnikom. Završni red nije bitno kako izgleda jer će biti prikriven. Završnu nit odrežite malo dužu jer će vam trebati poslije za šivanje.

Klikni za veću sliku

3. Korak

Kada je traka gotova preklopite ju po dužini, a zatim još jednom po sredini. Preklopljeni krajevi nalaze se jedan na drugom.

Klikni za veću sliku

4. Korak

Gornji krak okrenite na suprotnu stranu i krajeve umetnite jedan na drugi kao na slici.

Klikni za veću sliku

5. Korak

Završnom niti rub sašijte tako što ćete iglu provući svaki put kroz sva četiri dijela.

Klikni za veću sliku