Križani dvostruki štapići

Uzorak križani dvostruki štapići je u biti ogledni primjerak tj. uzorak vašega budućeg rada. Napravite li je veličine 10*10 cm dobit ćete probni uzorak iz kojega ćete vidjeti kako će ona izgledati, njenu elastičnost, moći ćete ustanoviti koja nit i broj kukice najbolje odgovara za taj uzorak, a i preračunati broj potrebnih očica i redova za vaš budući rad. Mnogo toga ovisi i o čvrstoći kojom radite. Svaka mustra se sastoji od raznih kombinacija tehnika heklanja koje se ponavljaju u jednakim intervalima. Da biste lakše savladali izradu pojedine mustre pomognite si našim detaljno opisanim tehnikama heklanja te video tutorialima.

Šema

Za one koji su vizualni tipovi najbolje odgovara šematski prikaz same mustre. Mnoge zanimljive šeme za heklanje možete pronaći na hekloteka.com.

Izrada uzorka : križani dvostruki štapići

Ovaj uzorak radi se tako da nametnete lančić s brojem očica djeljivim s 3 plus dvije dodatne očice

  1. red napravite tri lančića zatim do kraja reda ponavljajte postupak: u treću očicu dvostruki visoki štapić, jedan lančić, dvostruki visoki štapić u prvu očicu. U zadnju očicu u redu napravite visoki štapić.

Do kraja rada ponavljajte postupak od prvog reda.

Primjena i zanimljivosti

Ovaj uzorak je prozračan, jednostavan, lagano se radi s obzirom da cijelo vrijeme ponavljate samo jedan red. Pravi antistres uzorak. Malo koncentracije i puno opuštanja.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Pletenje.net (@pletenjenet)

Idealan je za ljetne bluze i torbe. Ispod bluze dovoljan je lagani topić ako vam smeta ukoliko je rad proziran. Rupice na uzorku su male tako da torba može ići i bez podstave.

Video

Video upute će vam pomoći da lakše ovladate samom izradom. Pretplatite se na moj YouTube kanal kako biste mogli vidjeti i ostale objave.