neobični cvjetići

Neobični cvjetići

Mustra neobični cvjetići je u biti ogledni primjerak tj. uzorak vašega budućeg rada. Napravite li je veličine 10*10 cm dobit ćete probni uzorak iz kojega ćete vidjeti kako će ona izgledati, njenu elastičnost. Moći ćete ustanoviti koja nit i broj igli najbolje odgovara za taj uzorak, a i preračunati broj potrebnih očica i redova za vaš budući rad.

Upute za izradu: neobični cvjetići

Ovaj uzorak (neobični cvjetići) radimo tako da nametnemo broj očica djeljiv s četiri.

  1. red pletemo sve očice krivo.
  2. red od prve očice isplesti tri tako da pletete jednu očicu pravo, jednu krivo, jednu pravo i tek onda ispustite očicu s lijeve igle, tri zajedno isplesti krivo. Ponavljati postupak do kraja reda.

Do kraja pletiva ponavljamo postupak od prvog do drugog reda.

Zanimljivosti i upotreba

Zanimljiv uzorak. Potrebno je ovladati tehnikom izrade tri očice iz jedne. U svakom slučaju pletenje ovim bodom nije monotono. Lice i naličje rada se jako razlikuju. Uzorak je pogodan za pulovere, maje i jastučnice.

Video upute

Želite li postati pravi majstor pletenja svakako pogledajte video u prilogu i moći ćete uskoro i sami smišljati vlastite uzorke. Svaka mustra se sastoji od raznih kombinacija tehnika pletenja koje se ponavljaju u jednakim intervalima. Da biste lakše savladali izradu pojedine mustre pomognite si našim detaljno opisanim tehnikama pletenja te video tutorialima na Youtube kanalu.