srca s naizmjence križanim očicama

Srca s naizmjence križanim očicama

Mustra je u biti ogledni primjerak tj. uzorak vašega budućeg rada. Napravite li je veličine 10*10 cm dobit ćete probni uzorak iz kojega ćete vidjeti kako će ona izgledati, njenu elastičnost. Moći ćete ustanoviti koja nit i broj igli najbolje odgovara za taj uzorak (srca s naizmjence križanim očicama), a i preračunati broj potrebnih očica i redova za vaš budući rad.

Izrada uzorka : (srca s naizmjence križanim očicama)

Ovaj uzorak radimo tako da nametnemo broj očica djeljiv s četiri.

  1. red prvo dvije očice križamo u desno (prvo ispletemo drugu očicu pravo, ali ju ne ispustimo s igle, zatim ispletemo prvu očicu pravo i obje zajedno ispustimo s lijeve igle), a zatim dvije očice križamo u lijevo (prvo ispletemo drugu očicu kao okrenutu pravu očicu, ali ju ne ispustimo s igle, zatim ispletemo prvu očicu kao okrenutu pravu i obje zajedno ispustimo s lijeve igle). Ponavljamo postupak do kraja reda.
  2. red pletemo sve očice krivim bodom.

Do kraja pletiva ponavljati postupak od prvog do drugog reda.

Video

Uz naše videe naučite plesti i heklati.

Svaka mustra se sastoji od raznih kombinacija tehnika pletenja koje se ponavljaju u jednakim intervalima. Da biste lakše savladali izradu pojedine mustre pomognite si našim detaljno opisanim tehnikama pletenja prikazanim na našem Youtube kanalu.