šal oko vrata

Šal oko vrata, osmijeh na lice!

Ove godine po uzoru na akciju „I’m not lost scarf“ pokrenuta je akcija Šal oko vrata, osmijeh na lice“. Plesti će se šalovi, svatko u svom domu, sa zajedničkim ciljem. Izraditi što više šalova koji će se na Međunarodni dan solidarnosti , 20. prosinca ostaviti na što više mjesta u gradu. Uz šal se ispisuje i poruka podrške koja će osobi koja ga pronađe pružiti razlog za osmijeh. „Mala prijateljska djela imaju moć da preokrenu nečiji dana, a ponekad i ne samo dan,nego i način gledanja na život. Nasumična djela dobrote jednostavan su način da ovaj svijet učinimo ljepšim, a u pravo nam je to sada potrebno.“ – poruka je udruge Ozana.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli OZANA (@udrugaozana)

Iz Udruge Ozana pozivaju sve koji su zainteresirani i imaju mogućnost organizirati istu akciju u svom gradu da im se jave i pridruže. U Rijeci se pridružio U.Z.O.R . – udruga za zaštitu obitelji Rijeka. Želite li sudjelovati, a nemate vune prijavite se na njihov link i kod njih možete podići vunu za izradu šala.

Uključivanjem u akciju Šal oko vrata, osmijeh na lice“ pokazujemo vlastitu nesebičnost, darujemo vrijeme i dodatno se razvijamo čineći dobro djelo, umjesto da samo doniramo novac. Posebno danas u vrijeme socijalnog distanciranja imate priliku da sudjelujete u velikom projektu iz udobnosti svoga doma uz dekicu i topli čaj. Osim što ćete pomoći potrebitim skupinama društva osjetit ćete sve terapijske učinke pletenja na fiziološkoj, neurološkoj i psihološkoj razini.