kako podici ocice za okrugli izrez naslovnica

Kako podići očice za okrugli izrez

Zadnji detalj na džemperu radite završavanjem okruglog izreza. Potreban vam je set igala sa duplim vrhom. Morate podići očice za okrugli izrez oko ovratnika kako biste ga lijepo dovršili. Da bi ovratnik bio čvršći dobro je uzeti igle broj manje od onih s kojima ste radili ostatak rada.

Najlakši i najuredniji način za podizanje očica je da radnu nit ostavite malo dužu i prislonite na rad. Iglu provucite kroz očicu na radu ( uvijek provlačite kroz vanjsku nit na radu), zahvatite nit i provucite. Podigli ste prvu očicu.

Ponavljajte postupak oko cijelog ovratnika tako što ćete očice rasporediti na četiri igle. Na dijelovima gdje ste oduzimali očice podignite onoliko očica koliko ste redi radili od dijela gdje ste počeli oduzimati očice pa do završetka.

podici ocicu za okrugli izrez 1

Nastavite plesti u krug i to običnim rebrastim bodom ili dvostrukim rebrastim. Tri, četiri kruga pletite odgovarajućim bodom .

Nakon što ste ovratnik podigli na odgovarajuću visinu, završite ga. Završite bilo kojom poznatom tehnikom, odrežite završnu nit i ušijte.

Video: Kako podići očice za okrugli izrez

Uz pomoć videa iz priloga naučite kako podići očice. Nakon toga moći ćete izplesti i složeniji džemper. Za više informacija i video uradaka pretplatite se na naš Youtube kanal. Pletene radove objavite na društvenim mrežama uz #pletenjenet .