kako se plete kapuljaca

Kako se plete kapuljača

Dukse su zadnjih par godina najomiljeniji predmet među mladima i onima koji se tako osjećaju. Upravo kapuljača je glavni dio koji ju čini tako posebnom. Od starih pulovera napravite ultra moderne dukse. Samo im dodajte kapuljaču. Sigurno se pitate kako se plete kapuljaca ? Vrlo jednostavno.

Tehnika izrade kapuljače

Nametnite očice tako da vam rad bude širok 25 cm. Sljedećih 60 cm pletite ponavljajući sljedeća dva reda. Prvi red pletite sve očice pravo, a drugi red pletite osam očica pravo, ostale krivo, a zadnju očicu u redu ispletite pravo. Dobit ćete pravokutnik koji će s desne strane imati rub. To vam je potrebno da se kapuljača ne bi uvijala. Da ljepše stoji. Završite u redu u kojem pletete prave očice.

Sada rad preklopite kao na slici i iglom sa širokom ušicom sašijte od vrha do dna stražnju stranu. Dijelove koji vam vise ušijte.

Kapuljača je gotova i možete ju spojiti na maju ili pak šal. Svakom odjevnom predmetu kapuljača daje dodatni sportski izgled. Mladi će ih tada rado nositi. Šal s kapuljačom novi je modni detalj koji se čest vidi na ulici.

Video: kako se plete kapuljaca

Pogledajte video u prilogu kako biste što lakše napravili kapuljaču. Za ostale radove i ideje pratite nas na Youtube kanalu. Gotove radove objavite na društvenim mrežama i stavite #pletenjenet.