naslovnica kako se rijesiti mucica

Kako se riješiti mucica s odjeće

Kako se riješiti mucica s odjeće nije uvijek jednostavno. Volite li vunu znači da imate pune ormare džempera, rukavica, čarapa i šalova za koje niste sigurni trebate li ih baciti ili ne.  Sigurno ste suočeni s vječnim problemom, a to su mucice koje se pojavljuju na vašoj odjeći. Odjeća izgleda staro i istrošeno. Neki predmeti su vam toliko dragi jer ih je plela vaša baka, teta ili pak vi sami tese ne želite rastati od njih.  Skidanje mucica rukom jedna po jedna je vrlo mukotrpan proces i nije baš učinkovitiMožete ih probati odstraniti  britvicom, ali naravno to može biti opasno. Pogotovo ako imate djecu u blizini, a i odjeću lako oštetite.

Najbolji način kako se riješiti mucica s odjeće

Danas po prodavaonicama možete naići na električne aparatza skidanje vlakana sa odjeće. Raspon cijena je različit i često su na akcijama u pojedinim marketima. Ja sam kupila jedan u mueller prodavaonici na odjelu za ručni rad https://www.mueller.hr/asortiman/rucni-rad/ , ali moram priznati da sam bila skeptična što se tiće njegove efikasnosti. Međutim prevarila sam se. Aparatić se pokazao vrlo dobar.

Sam aparatić je jako jednostavan. Sastoji se od glave koja se rotira i skida vlakna. Kučišta za dvije AA baterije te malog spremnika u koji se sakupljaju odstranjena vlakna. Baterije se ne nalaze u paketu tako da ih morate kupiti sami. Mislim da se više pažnje treba posvetiti pri izboru baterije nego samog aparata. Ako baterije nisu kvalitetne često ćete ih morati mijenjati što na kraju izađe skuplja verzija.  

Cijene aparata variraju u rasponu od 25,00 do 125,00 kn. Ja sam kao i svaka prava domaćica kupila onaj najjeftiniji. Sa strahom sam ga otvarala. 

Odlučila sam testirati ga na pletenim čarapama koje imam već godinama i nikako ih se ne želim riješiti. Aparatićem sam prešla po čarapama i to sa svih strana. Rezultat je bio odličan. Čarape su kao nove, glatke, bez mucica. Zato je spremnik za mucice pun i treba ga se prazniti kako ne bi blokirao sam rad aparata.  

Moje pletene čarape koje sam mislila baciti sada izgledaju kao nove. Naravno sada slijedi jedna hrpa odjeće na kojoj trebam napraviti isto. Vrijeme će pokazati koliko je aparat dugotrajan. 

Za više informacija i video uradaka pretplatite se na naš Youtube kanal.