kako za poceti pletivo za ljevake

Kako započeti pletivo za ljevake

Kako započeti pletivo za ljevake teže je ovladati nego izrada pravih i krivih očica. I to iz jednostavnog razloga što prvi red radite samo na početku, a prave i krive očice tijekom cijeloga rada. Ima mnoštvo načina na koji možete započeti rad. Ovdje je prikazana najjednostavnija tehnika. Pogotovo formiranje prve očice na igli.

Nit za pletenje omotajte oko kažiprsta i palca desne ruke tako da vam početak niti bude sa prednje strane dlana kao na slici. Nit treba da bude dužine dva i po puta veće od željene širine vašega rada. Palcem i kažiprstom nategnite nit, a iglu za pletenje uzmite u lijevu ruku. Zahvatite nit iglom provlačeći ju između kažiprsta i palca desne ruke.

kako zapoceti pletivo za ljevake 1kako zapoceti pletivo za ljevake 2

Zatim iglu za pletenje provucite ispod niti s prednje strane dlana koja je omotana oko palca desne ruke. Zahvatite nit ispod kažiprsta te ju provucite između niti omotanih oko palca.

Kako zapoceti pletivo za ljevake 3 kako zapoceti pletivo za ljevake 4

Pritegnite i sada na igli imate dvije očice. Prvu koju ste formirali kada ste povukli nit između palca i kažiprsta i drugu koju ste ispleli. Ponovno nategnite niti između palca i kažiprsta i ponavljajte postupak sve dok ne nametnete potreban broj očica. Pripazite da očice ne zatežete pre jako kako biste poslije mogli normalno plesti.

kako zapoceti pletivo za ljevake 5 kako zapoceti pletivo za ljevake 6

Za bolje razumijevanje pogledajte naš video Kako započeti pletivo za ljevake.

Za više informacija i video uradaka pretplatite se na naš Youtube kanal.