Kako zavrsiti elasticni rad - naslovnica

Kako završiti elastični završetak

Kako završiti pletivo koje ste pleli rebrastim bodom ( elastični završetak )? Nakon što naučite kako nametnuti očice, izraditi prave i krive očice da bi vaš rad dobio potpuni oblik potrebno je da ga i završite. Kod glatkog boda postupak je jednostavan. Ako ste radili rebrastim bodom morat ćete upotrijebiti novu tehniku završetka kako vam rad na završetku ne bi bio širi od ostatka rada. U ovom prilogu pokazat ćemo vam da je to vrlo jednostavno. Ovo je samo jedan od načina kako možete završiti vaš rad.

Kako zavrsiti elasticni rad 1 Kako zavrsiti elasticni rad 2

Nakon završenog zadnjega reda idemo na završetak vašega rada. Od prve do zadnje očice postupak je isti. Očicu s desne igle vratite na lijevu (u trenutku kada počinjete izrađivati završetak sve su vam očice na lijevoj igli pa taj dio preskačete). Radna nit nalazi se iza pletiva. Iglu u desnoj ruci provučete od naprijed s desna u lijevo kroz prvu očicu.

Kako zavrsiti elasticni rad 3 Kako zavrsiti elasticni rad 4

Sada iglu provučete od naprijed s lijeva u desno kroz drugu očicu ( kao kada izrađujete pravu očicu). Prva očica prebacit će vam se preko druge očice. Iglom zahvatite nit koja se nalazi iza pletiva.

Kako zavrsiti elasticni rad 5 Kako zavrsiti elasticni rad 6

Nit provucite kroz očicu te obje očice (radnu i onu koju ste prebacili) skinite s igle. Ponavljajte postupak do zadnje očice.

Zadnju očicu napravite malo veću. Radnu nit odrežite dosta dugačku i provucite ju kroz tu završnu očicu te pritegnite.

Za bolje razumijevanje pogledajte naš video Kako se plete elastični završetak.

Za više informacija i video uradaka pretplatite se na naš Youtube kanal.