tablice

Tablice veličina za majice i prsluke

Trebaju li nam tablice veličina za majice i prsluke?

Ako pletete za sebe ili ukućane najsigurniji način je da sami uzmete potrebne mjere dotične osobe. I još tijekom izrade nekoliko puta pimjerite i isprobate. Tada će rad pristajati savršeno. Ali što ako nekoga želimo obradovati prslukom ili vestom? Na svu sreću postoje tablice veličina za majice i prsluke iz kojih možete uzeti mjere. One su manje više standardne i koriste se prilikom izrade odjeće.

Kako koristiti tablice?

Prije svega pogledajte da ima tri vrste tablica: za djecu, žene i muškarce. Svi se oni međusobno jako razlikuju po konstituciji. Odredite otprilike konfekcijski broj osobe i iz tablice pročitajte obim struka, bokova i prsa. To su najznačajniji podaci i uvelike će vam pomoći pri izradi rada. Kako se veste i prsluci najčešće pletu iz dva dijela potrebno je da preporučene mjere podijelite sa dva. Naravno broj očica koje ćete nametnuti da bi rad bio odgovarajuće veličine odredit ćete uz pomoć probnog uzorka.

S obzirom da je pletivo elastično mala odstupanja od stvarnih mjera neće biti vidljiva. Pletete li kape ili čarape zavirite i u njihove tablice prije nego počnete raditi rad.

Mnoge trgovine i proizvođači imaju svoje tablice veličina te prilikom kupnje preko interneta obavezno ih proučite.