UPLETIMO SE ide dalje

Za sve koji žele plesti i heklati kvadratiće prenosimo poruku naše drage humanitarke Sandre Kerovec voditeljice Štrikeraj cafea:

 „UPLETIMO SE“ ide dalje!

Djeca s teškoćama u razvoju i osobe s intelektualnim teškoćama okupljene u humanitarnoj kampanji „UPLETIMO SE!“, u posljednjih su nekoliko mjeseci pokazali kako žele i mogu pomagati drugim potrebitim skupinama, te da imaju snagu oko sebe stvoriti zajednicu ljudi čija ljubav prema dobrim djelima nadilazi granice Lijepe Naše. Članovi Udruge i Centra OZANA te Štrikeraj cafea, inspirirali su građane da svoje vrijeme provedu pletući i kukičajući vunene kvadrate kako bi od njih nastalo pregršt toplih deka za zagrebačke beskućnike i druge potrebite. U sklopu kampanje predstavljen je i simbol akcije, grandiozno vuneno božićno drvce ljubavi i zajedništva, visoko gotovo četiri metra, izrađeno upravo od dijela vunenih kvadrata pristiglih iz raznih dijelova Europe. Do sada smo podijelili 50 deka sastavljenih od kvadrata koji su nam pristizali te ih uz pomoć naših volontera i dalje sastavljamo.

Na javnoj tribini održanoj tijekom kampanje stručnjaci se složili kako pletenje i kukičanje imaju niz pozitivnih učinaka za pojedinca i mogu ujediniti zajednicu te pomoći u nošenju sa stresnim situacijama.

Trenutno se svi nalazimo u jednoj takvoj izrazito stresnoj situaciji. Prisjetimo se zato svi zajedno našeg drvca ljubavi i zajedništva sastavljenog od kvadrata koje ste tako neumorno izrađivali! Ne zaboravite da smo svi međusobno povezani na mnogo različitih načina osim fizičkog kontakta i susreta. Zato smo odlučili nastaviti s našom akcijom UPLETIMO SE!

OZANA i Štrikeraj cafe pozivaju sve zainteresirane da i dalje pletu ili kukičaju kvadrate dimenzija 20×20 cm koji će se spajati u deke za potrebite diljem cijele Hrvatske! Sad je pravi trenutak da nam se pridružite ako do sada već niste. Učinimo dobro sebi i drugima!

Pletenje i kukičanje kao aktivnosti sigurno nam mogu olakšati ovaj neizvjestan period.

Vještinu pletenja ili kukičanja možete obnoviti ili  svladati prateći neke od poučnih videa izrađenih u sklopu kampanje „Upletimo se“.

O udruzi

Pratite nas na Facebooku  ili Instagramu Udruge OZANA, možete nam se pridružiti i u Facebook grupi Štrikeraj cafe.

Ako imate bilo kakva pitanja i nedoumice slobodno nam se obratite na strikeraj.cafe@gmail.com – pokušati ćemo vam pomoći.

Pratite upute Nacionalnog stožera i čuvajte sebe jer time čuvate i druge.
#upletimose

Za sve dodatne informacije stojimo na raspolaganju.

Sandra Kerovec

Voditeljica Štrikeraj cafea

Tel.: +385 91 793 5032

strikeraj.cafe@gmail.com