uskrsne dekoracije naslovna

Uskrsne dekoracije

Uskrs – radosna proljetna svečanost. Dolaskom proljeća osim toplijeg vremena i sve češćeg boravka u prirodi svi se veselimo dolasku Uskrsa. Odmah se lovimo proljetnog čišćenja, ali i ukrašavanja. Nešto staro, nešto novo, nešto reciklirano i pripreme mogu započeti. S tim su naravno povezane razne uskrsne dekoracije i ukrašavanje. Polako igle za pletenje i vunu ostavljamo po strani i okrećemo se lakšim materijalima uzimajući u ruke konac i kukicu. Za izradu većine predmeta potrebna je minimalna količina materijala pa su svi restlovi materijala dobro došli.

Evo zanimljivih i relativno jednostavnih ideja kako da sami uz pomoć vune ili pamučnog konca napravite zanimljive Uskrsne dekoracije. Ideja je pregršt. Malo surfanja po internetu i Youtube-u i vrlo brzo ćete sami stvoriti nešto originalno i lijepo. Bilo da se radi o Uskršnjim korpicama, pisanicama ili pak običnim proljetnim motivima kao što su cvjetići i leptirići. Podlošci u obliku jaja su isto divan dodatak.

Uskrsne dekoracije

Uskršnje korpice veseli su dodatak na svakome stolu. U njih možete staviti pisanice, a poslije Uskrsa možete im slobodno promijeniti namjenu. Izradu jedne od korpica možete pronaći na linku https://pletenje.net/izrada_predmeta_hekl/uskrsnja-korpica/

Originalne korpice možete napraviti imate li u kući ( ne znam tko ih nema) okruglih heklanih tabletića. Potrebno je samo da ih uštirkate. Postupak štirkanja i dobivanje oblika korpice možete pogledati na https://pletenje.net/tehnike_heklanja/stirkanje/ .

Isto tako razne heklane motive možete iskoristiti prilikom bojenja pisanica. Učinak je iznenađujući. Samo trebate omotati jaje u heklani motiv te uroniti u boju za jaja. Kada motiv skinete imat ćete originalni uzorak.

uskrsne dekoracije stirkanje

Zanimljive torbice možete pronaći na linku https://pletenje.net/izrada_predmeta_hekl/uskrsnja-torbica/ Za njihovu izradu potrebno je poznavati izradu bakinih kvadratića i to je dovoljno. Veliko su veselje i malima i velikima.

uskrsne dekoracije torbica

Pisanice su uvijek dobrodošle u svim oblicima, bojama i kombinacijama. Postoji mnoštvo načina izrade istih. Možete obući one od stiropora ili pak heklane napuniti vatom. Mogu biti jednobojne, ali i šarene. Nakon Uskrsa ja sam od svojih napravila predivne amigurumi zečiće. Potrebno je samo dodati repić i uši.

uskrsne dekoracije pisanice

Leptirići, cvjetići i bilo koji drugi proljetni motivi dobrodošli su dodatak na blagdanskom stolu!