Blagdanski ukrasi naslov

Blagdanski ukrasi

Advent je doba godine u kojem smo okruženi gradovima ukrašenim blagdanskim ukrasima, mirisima finih kolača, kuhanog vina, biranjem poklona, ukrašavanjem doma i upravo stoga idealno su vrijeme da pokažete svoju kreativnost. Bilo da je riječ o dnevnom boravku, dječjoj sobi ili radnom prostoru vlastoručno izrađeni blagdanski ukrasi zasigurno će doprinijeti božićnom duhu. Ono što je najljepše možete ih izrađivati u krugu svoga doma, bez velikih investicija. Cijela obitelj može sudjelovati u izradi istih.

Prvo trebamo razveseliti naše najmlađe. Za to nam je idealna čizmica za Svetog Nikolu. Pletena čizmica punjena slatkišima razveselit će svakog mališana. Ukoliko na njoj bude norveški uzorak doživljaj je to veći.

Blagdanski ukrasi 1Blagdanski ukrasi 2

Od ostataka konca i vune možete isplesti i kukičati unikatne ukrase koje ćete rado godinama stavljati na bor. Heklani ukrasi nas vraćaju u djetinjstvo. Nema doma koji nije imao barem jedan heklani anđeo, zvonce, pahuljicu, snjegovića ili kuglicu. Naše bake znale su kako se to radi. Svoje vrijeme iskoristile bi ugodno i korisno. Ukrasi ne moraju biti skupi i komplicirani. Kad je o božićnom ukrašavanju riječ, ne možete pogriješiti. Samo dajte mašti na volju i uživajte.

Zimska čarolija

Kakva bi to bila zimska čarolija bez snježnih pahuljica? Heklane pahuljice u bijeloj ili ledeno plavoj boji neiscrpan su izvor inspiracije, bilo da radite po vlastitoj zamisli ili uzorke skidate s interneta. Njima možete ukrasiti prozore, zidove ili ih pak staviti na bor.

Kuglice pak možete heklati ili kukičati u jednoj ili više boja. Možete raditi tako da unutrašnjost punite vatom ili jednostavno obučete kuglicu od stiropora. Bilo da ih radite debelom vunom ili tankim koncem, male ili velike uvijek će se lijepo uklopiti u svaki ambijent. Možete ih raditi jednobojne kao i s različitim uzorcima.

Blagdanski ukrasi 3 Blagdanski ukrasi 4

Božićna zvonca možete izrađivati u svim bojama koristeći razne šeme za njihovu izradu. Od onih najjednostavnijih do pravih malih umjetničkih djela. Izaberete li samo jednu boju i njima ukrasite drvce izgledat će prekrasno.

Blagdanski ukrasi 5

U božićno vrijeme simbol anđela dobiva još veće značenje, tako da se mnogi odlučuju upravo njega staviti na drvce. Nema razloga da ga vi ne napravite sami.

Da bi vam heklani radovi bili čvršći morate ih umočiti u štirku kako bi lijepo stajali.

Obogatite svoje vrijeme kreativnim radovima u kojima ćete godinama moći uživati.

Za više razumjevanja posjetite naš Youtube kanal.

Uživajte!