kosara - inspiracija

Inspiracija

Lijepih sunčanih dana više vremena provodimo u prirodi, vani, na svježem zraku, a vožnju autom zamjenjujemo vožnjom biciklom. Odlučila sam se između ostaloga napraviti reda među svojim radovima, ali kako to uvijek biva nikako se nisam mogla riješiti niti jednog probnog komadića koji sam isplela. Da to i dalje ne bi bila samo hrpa krpica pokušala sam nešto napraviti od njih. Inspiracija je došla popodne na osunčanoj terasi uz šalicu dobre kave te sam ju odlučila iskoristiti za svoj novi projekt.

torba za kupovinu

Ukrasite bicikl

Stara korpa na biciklu dobit će sasvim novi izgled. Dok je to vrijeme kada mnogi ostavljaju iglu i vunu postrani ja se baš tada najviše volim uloviti radova. Imate li vi mnoštvo probnih uzoraka ili ste pak heklale popularne kvadratiće tzv. granny square iskoristite ih. Prikupite sve uzorke koje imate, ako su različitih boja iskombinirajte ih kako vam najljepše odgovara. Spojite sve uzorke međusobno. Za to vam je potrebno malo vune te igla za šivanje. Najbolja je igla s tupim vrhom jer ne razdvaja vunu već lijepo prolazi između očica. Prvo sve uzorke spojite u krug po dimenzijama korpe, a zatim prišijte dno. Nakon što obučete korpu u novo ruho ispletite par ruža s kojim ćete pričvrstiti navlaku za korpu kako ne bi ispala. Kvadratiće možete spojiti i kukicom za heklanje. Sada će i odlazak u kupovinu biti pravi užitak. Navlaku uvijek možete skinuti, oprati, napraviti novu, dodati na nju novi, zanimljivi detalj. Imate zasigurno unikatni bicikli.

Bakine kvadratiće kukicom možete spojiti u predivne dekice. Ja sam kvadratiće radila jednakih veličina od ostataka vune, bez ikakvih slaganja boja. Stvarno su bili svakakvi i sumnjala sam u ishod rada. Svaki dan jedan kvadratić uz jutarnju kavicu. Posložila sam ih jedne uz druge i kukicom spojila. Dobila sam romantičnu dekicu bez koje ne idem na izlete.

Odlazak u prirodu

Naravno za odlazak u prirodu potrebna je i torba u koju ću staviti sve potrebno. Nema frke, na brzinu sam isplela mrežastu torbu koja se prilagođava oblikom i veličinom mojim potrebama. U  nju stavim sve potrebno.

Na kraju u korpu stavite dekicu i svoj omiljeni pribor za rad. Sjednite na bicikli, obiđite sve predivne dijelove u blizini, fotografirajte, zaustavite se na obližnjoj livadi ili klupici te uživajte u svom radu u prirodi. Što može više opustiti nego pletenje ili heklanje uz cvrkut ptica, miris cvijeća s pogledom na prirodu koja se budi. Idealan spoj rekreacije i relaksacije.

Za više inspiracija i video uradaka pretplatite se na naš Youtube kanal.