kapa s dvije igle

Kapa ( s dvije igle )

Kapa ( s dvije igle ) jako je zanimljivi modni trend. Zanimljivost joj daje ogroman PomPom na vrhu i jednostavnost izrade. Za izradu možete kombinirati različite uzorke. Sinonim za pletenje i jesu pletene kape i šalovi. Upravo zbog toga pletenje kapa neka bude vaša zanimacija. Kape mogu biti jednostavne, šarene i s uzorcima. Mogu biti s Pom- Pomom na vrhu kao i bez. Možete ih plesti na okrugle igle, setom igala s duplim vrhom, ali i koristeći samo dvije igle za pletenje. Ovisno o debljini vune koju koristite kape možete podjeliti na zimske i proljetne. Neke kape su isključivo modni dodatak. Neke su pak tu da nas štite od hladnoće i vjetra. Za pravu mjeru svakako zavirite u Tablicu veličina kape

Materijal za izradu: Jednostavna kapa

Za izradu ove kape trebate 100 grama vune te dvije igle za pletenje, iglu sa širokom ušicom i naravno škarice. Potrebno je poznavanje izrade pravih očica i izrade Pom-poma.

Video upute

Video upute s našega kanala pomoći će vam da lakše ispletete i ostale radove. Ako ste lijevak nije problem. I za vas smo snimili korisne tutoriale. Pogledajte i ostale tehnike pletenja i napravite sami svoje radove. Radove objavite na društvenim mrežama i stavite #pletenjenet . Za više informacija posjetite naš Youtube kanal.

1. Korak

Potrebno je nametnuti 60 očica na iglu za pletenje.

Klikni za veću sliku

2. Korak

Zatim pletite pravo sve očice u redu. Postupak ponavljajte dok vam kapa ne bude dubvoka 25 cm. Možete i dulje ako želite donji dio poslije okrenuti da imate deblji rub.

Klikni za veću sliku

3. Korak

Nakon što ste ispleli potrebnu dubinu odrežite radnu nit dulju i provucite ju kroz iglu za šivanje. Očice s radne igle prebacite na iglu za šivanje i provucite.

Klikni za veću sliku

4. Korak

Nakon što prebacite sve očice jako pritegnite i sašijte. Dobili ste vrh kape. Okrenite kapu tako da dio koji ste šili bude s unutarnje strane.

Klikni za veću sliku

5. Korak

Kapu još treba spojiti sa strane. Iglu provlačite kroz krivu očicu sa svake strane. Trebali biste dobiti nevidljivi rub.

Klikni za veću sliku

6. Korak

Kada dođete do dna kape radnu nit ušijte da se ne vidi. Kapu već sada možete nositi, ali možete i napraviti pompom.

Klikni za veću sliku

7. Korak

Širina dlana neka vam bude mjerilo za veličinu pompom-a. Namotajte što deblje niti za pletenje oko dlana. Skinite s ruke i po sredini pričvrstite. Prerežite s gornje i donje strane te oblikujte

Klikni za veću sliku

8. Korak

Sašijte ga na vrh kape.
Kapa je gotova.

Klikni za veću sliku