Site icon Pletenje.net – pletenje, uzorci, tečajevi i radionice

Pleteni ruksak

pleteni ruksak

Pleteni ruksak vrlo je popularan modni dodatak zadnjih par godina. Pogotovo tijekom zime, kada je vrijeme suho i hladno možete ih vidjeti i to najviše na mladim djevojkama. Koliko se heklane torbe nose ljeti toliko su pleteni ruksaci popularni zimi. Modeli su razni, ali oni vrećasti su najpopularniji. Možete koristiti različite vrste pređe tijekom izrade. Lepeza mustri pomoći će vam da svaki ruksak izgleda drugačije. Možete isplesti ruksak s dva lica. Ako ste pobornik Zero Waste koncepta života bez otpada tada ga svakako ispletite s domaćom vunom. Kada god ste u mogućnosti pokušajte izrađivati radove s domaćom vunom. Time direktno utjećete na smanjenje otpada s obzirom da je neprerađena vuna ekološki otpad. Pogotovo je dobra kod izrade torbi i ostalih predmeta koji ne idu direktno na kožu. Čvrsta je i gruba, ali izgleda fenomenalno. Težina izrade ovisi o izboru uzorka s kojim pletete.

Materijal za izradu: Pleteni ruksak

Za pleteni ruksak trebate 300 do 400 grama vune, igle za pletenje odgovarajućeg broja. Od dodatnog pribora trebate kukicu za heklanje, škarice te iglu sa širokom ušicom za šivanje.

Video upute

Svakako pogledajte video u prilogu kako bi što ljepše i kvalitetnije ispleli svoj prvi ruksak. Za ostale tehnike pratite me na YouTube kanalu. Gotove radove objavite i u opisu stavite #pletenjenet .

Exit mobile version