pleteneo bozicno drvce

Pleteno božićno drvce

Pleteno božićno drvce zanimljiva je dekoracija za predstojeće blagdane. Idealno ukoliko imate problema sa prostorom. Blagdani su predivno vrijeme za zanos i puštanju mašti na volju. Pogotovo kada s djecom možete izrađiveti ukrase prema vašem ukusu. U adventsko vrijeme blagdana radujemo se okićenom gradu, dućanima, mjestima gdje radimo, ali najviše volimo kada u svom domu napravimo bajkoviti ugođaj. Kupovni ukrasi su možda lijepi, šareni ili blještavi međutim oni nemaju uvijek nužno emocionalnog zanosa. Pleteno drvce sigurno nećemo tako lako zamjeniti novim, blještavijim samo zato što je druge nijanse ili dizajna. Plesti možete i ostale ukrase. Posebno lijepe su pahuljice, čizmice i čarapice. Adventski kalendar isto je odlična investicija. Poslije vrećice možete raspoređivati kako god želite.

Materijal za izradu: Pleteno božićno drvce

Za izradu božićnog drvca potrebno vam je zelena špaga ili pak debela vuna. Malo smeđe vune ili špage. Okrugle igle, kao i igla sa tupim vrhom te škarice.

Video

Da biste lakše ispleli božićno drvce potrebno je poznavati dodatne tehnike pletenja. Njih možete učiti uz pomoć naših videa. Ukoliko ste lijevak i za vas smo snimili prigodne videe da lakše ovladate osnovama pletenja. Poznavanje dodatnih tehnika omogućiti će vam da postanete maher u pletenju.

Za bolje razumjevanje posjetite naš Youtube kanal.

1. Korak

Napravite početnu omču kao kod heklanja i stavite je na radnu iglu.

Klikni za veću sliku

2. Korak

Od prve očice napravite dvije tako što ćete isplesti jednu očicu pravo, a zatim nemojte skinuti očicu s radne igle nego ispletite još jednu okrenutu pravu očicu.

Klikni za veću sliku

3. Korak

Sada do kraja rada pletite jedan red sve očice pravo, a u idućem redu od prve i zadnje očice napravite dvije kao u prethodnom koraku. Ponavljajte do željene veličine.

Klikni za veću sliku

4. Korak

Završite nekom od poznatih tehnika. Ja završavam tako da provučem iglu kroz dvije očice. Ispletem jednu pravu očicu. Vratim ju na radnu iglu i ponavljam do kraja reda postupak.
Na kraju radnu nit odrežite, provucite kroz zadnju očicu i ušijte u rad.

Klikni za veću sliku

5. Korak

Negdje na sredini rada podignite osam očica na iglu.

Klikni za veću sliku

6. Korak

Smeđom vunom pletite pet do deset redi ovisno o vašoj želji samo pravo. Završite istom tehnikom kao i zeleni dio. Božićno drvce je gotovo i spremno je za ukrašavanje.

Klikni za veću sliku