kuhinjske dekoracije naslovnica

Kuhinjske dekoracije

Kuhinja – moja najdraža prostorija. Kao i većini žena prilikom uređenja doma prvo mjesto mi je zauzimala kuhinja. Prelistala sam sve časopise, reklamne prospekte te pogledala emisije o uređenju doma. Uredila sam ju po svom guštu. Unatoč svemu tijekom vremena primjetila sam da pravu toplinu domu daju sitnice koje imaju neku priču. Baš kao što i svaki ispleten ili isheklan predmet ima. To ne moraju biti samo tabletići i stoljnjaci kakvi su se nekada koristili nego postoje i druge kuhinjske dekoracije.

Evo zanimljivih i relativno jednostavnih ideja kako da sami uz pomoć vune ili pamučnog konca napravite zanimljive kuhinjske dekoracije. Ideja je pregršt. Malo surfanja po internetu i Youtube-u i vrlo brzo ćete sami stvoriti nešto originalno i lijepo. Bilo da se radi o podmetačima za posude, čaše, krpicama za brisanje prašine ili pak ukrasima za šalice ili staklenke. Radove možete plesti ili heklati.

kuhinjski podmetaci

Podmetače za posude možete heklati ili plesti. Meni su draži pleteni koje kasnije obrubim heklanjem. Kako ja to radim možete pogledati na linku.

Staklenke zanimljivog oblika možete sačuvati i ukrasiti heklanim dekoracijama. Najbolje ih je heklati i to po mogućnosti čipkastim bodom. U njih možete odlagati bonbone, rižu, tjesteninu, a one manje možete iskoristiti kao svijećnjake. U ljetne večeri dekoracija na stolu je neodoljiva.

Ostale kuhinjske dekoracije

Izradu svjećnjaka možete pogledati na:

Krpice za brisanje prašine je najbolje napraviti tako što ćete obrubiti već postojeće krpice koje ste koristile prilikom izrade probnih uzoraka. Naravno možete napraviti i sami po želji. Meni su najdraže one od pamučnog konca. Možete ih obrubiti niskim ili visokim štapićem i to u boji krpice ili nekoj drugoj boji.

kuhinjske dekoracije 1

Izrada kvadratića izazov je za svakoga. One veće možete spojiti u dekice dok manje koristite kao podmetače za čaše. Možete ih izraditi za svaku prigodu. Elegantne, vesele, pogodne za pojedina godišnja doba. Kombinacija je neograničeno.

Neke od ideja pronaći ćete na linku ili pogledajte video.

Sigurno imate pregršt reklamnih šalica koje vam se ne uklapaju u dom. Napravite unikatne grijače za šalice. Izradite ih heklanjem ili pletenjem.

kuhinjske dekoracije svijecnjaci

Za izradu pogledajte pisane upute ili pogledajte video

Naravno ovo su samo neke od ideja za izradu kuhinjskih dekoracija.

Za više informacija i video uradaka pretplatite se na naš Youtube kanal.