prebačene krive očice

Prebačene krive očice

Mustra prebačene krive očice je u biti ogledni primjerak tj. uzorak vašega budućeg rada. Napravite li je veličine 10*10 cm dobit ćete probni uzorak iz kojega ćete vidjeti kako će ona izgledati, njenu elastičnost. Moći ćete ustanoviti koja nit i broj igli najbolje odgovara za taj uzorak, a i preračunati broj potrebnih očica i redova za vaš budući rad.

Upute za izradu prebačene krive očice

Ovaj uzorak (prebačene krive očice) pletemo tako da nametnemo broj očica djeljiv s četiri.

  1. red dvije očice prebacimo kao krive s tim da nit držimo ispred pletiva, pletemo dvije očice pravo i ponavljamo postupak do kraja reda.
  2. red pletemo sve očice krivim bodom.
  3. red dvije očice pletemo pravo, dvije očice prebacimo kao krive s tim da nit držimo ispred pletiva i ponavljamo postupak do kraja reda.
  4. red pletemo sve očice krivim bodom.

Do kraja pletiva ponavljati postupak od prvog do četvrtog reda.

Video

Da biste lakše ovladali tehnikom prebacivanja očica pogledajte video u prilogu. Ostali videi omogućit će vam da izrađujete i složene radove. Svaka mustra se sastoji od raznih kombinacija tehnika pletenja koje se ponavljaju u jednakim intervalima. Da biste lakše savladali izradu pojedine mustre pomognite si našim detaljno opisanim tehnikama pletenja te video tutorialima na Youtube kanalu.