stupići s ukošenim očicama

Stupići s ukošenim očicama

Mustra stupići s ukošenim očicama je u biti ogledni primjerak tj. uzorak vašega budućeg rada. Napravite li je veličine 10*10 cm dobit ćete probni uzorak iz kojega ćete vidjeti kako će ona izgledati, njenu elastičnost. Moći ćete ustanoviti koja nit i broj igli najbolje odgovara za taj uzorak, a i preračunati broj potrebnih očica i redova za vaš budući rad.

Upute za izradu: (stupići s ukošenim očicama)

Ovaj uzorak radimo tako da nametnemo broj očica djeljiv s tri.

  1. red pletemo jednu očicu pravo, dvije zajedno pravo, ali ih ne ispustimo s lijeve igle nego još prvu očicu ispletemo pravo, a zatim ispustimo s lijeve igle. Ponavljamo postupak do kraja reda.
  2. red pletemo sve očice krivo.

Do kraja pletiva ponavljamo postupak od prvog do drugog reda.

Zanimljivosti i upotreba

Uzorak koji će vas definitivno naučiti novim tehnikama pletenja, ali i osnovnom pravilu. A to je da ukoliko u uzorku oduzmete koju očicu u istom ili idućem redu ju trebate i dodati.

Video

Da biste uspjeli napraviti i složenije radove proučite upute iz priloga. Svaka mustra se sastoji od raznih kombinacija tehnika pletenja koje se ponavljaju u jednakim intervalima. Da biste lakše savladali izradu pojedine mustre pomognite si našim detaljno opisanim tehnikama pletenja te video tutorialima na Youtube kanalu.