pleteni dzep

Kako se plete džep

Želite li na gotovom radu napraviti džep to može biti veliki izazov za vas. Džep može biti vanjski ili unutarnji. Unutarnji je puno zahtjevniji za izradu. Ja ću vam ovdje pokazati izradu vanjskog. Puno je lakše nego što ste zamišljali. Uzorak na džepu možete birati sami. Želite li na pončo, šal, džemper ili kardigan staviti džepove najlakše je kada radite vanjske. 

Postupak kako se plete džep

Napravite dva pravokutnika iste veličine bodom i bojom kojom želite. Možete kombinirati bodove da bi se džepovi bolje isticali. Za gornji dio džepa birajte uzorak koji se ne uvija. Boja džepa može biti ista kao rad, ali i drugačija. Ja sam plela rižinim bodom te sive kao i osnovni predmet. Tako se manje vide nesavršenosti koje nastaju tijekom izrade. 

kako isplesti dzep

Kada su pravokutnici gotovi potrebno ih je spojiti na osnovni rad. Ja sam to radila vunom sa kojom izrađujem džepove i iglom sa širokom ušicom. 

dzep 2

Odredite mjesto na koje želite sašiti džep. Počnite šiti sa stražnje strane rada kako bi vam lice pletiva bilo što urednije. Sašijte sa sve tri strane, gornju stranu pravokutnika ne spajate. Završite isto sa stražnje strane i džepovi su gotovi. 

Za više informacija i video uradaka pretplatite se na naš Youtube kanal.