prebacuju očice naslov

Kako se prebacuju očice

Prilikom izrade raznih uzoraka često moramo prenijeti poneku očicu. Prebacivanje očice možemo napraviti na četiri različita načina. Svi oni se razlikuju po tome na koji način ćemo zahvatiti očicu desnom iglom i prebaciti ju bez obrađivanja. Svaki od tih prebacivanja možemo napraviti tako da držimo nit ispred pletiva ili iza pletiva ovisno o uzorku.

Prebacivanje očice kao prave očice

Očicu prebacujemo kao pravu očicu tako da desnom iglom zahvatimo nit na lijevoj igli s prednje strane s lijeva na desno i prebacimo ju bez obrađivanja. Nit se može nalaziti iza ili ispred pletiva.

Prebacivanje ocice kao prave 1Prebacivanje ocice kao prave 1

Prebacivanje očice kao krive očice

Očicu prebacujemo kao krivu očicu tako da desnom iglom zahvatimo nit na lijevoj igli s prednje strane s desna na lijevo i prebacimo ju bez obrađivanja. Nit se može nalaziti ispred ili iza pletiva.

Prebacivanje ocice kao krive 1Prebacivanje ocice kao krive 2

Prebacivanje očice kao okrenute prave očice

Očicu prebacujemo kao okrenutu pravu očicu tako da desnom iglom zahvatimo nit na lijevoj igli sa stražnje  strane s desna u lijevo i prebacimo ju bez obrađivanja. Nit se može nalaziti ispred ili iza pletiva.

Prebacivanje ocice kao okrenute prave 1Prebacivanje ocice kao okrenute prave 2

Prebacivanje očice kao okrenute krive očice

Očicu prebacujemo kao okrenutu krivu očicu tako da desnom iglom zahvatimo nit na lijevoj igli sa stražnje strane s lijeva  u desno i prebacimo ju bez obrađivanja. Nit se može nalaziti ispred ili iza pletiva.

Prebacivanje ocice kao okrenute krive 1 Prebacivanje ocice kao okrenute krive 2

Za više razumjevanja pogledajte naše video uratke ili posjetite naš Youtube kanal.