HYGGE naslov

Zašto je pletenje HYGGE?

Časopisi, portali, članci sve je puno izraza „hygge“. Hygge je proglašena kao riječ godine za 2016. Sigurno se pitate što je to? To je specifičan način uživanja u životu koji su razvili Danci, a kao stil života podrazumijeva potrebu za osjećajem udobnosti i zadovoljstva kao i uživanja u blagodatima života i bliskih ljudi. Hygge može biti sve ono što umiruje i vraća k sebi. To su ustvari sitnice koje nam život znače. Knjige o Hygge konceptu preplavile su svijet. Njegova popularnost proizlazi upravo iz naše užurbanosti u svakodnevnom životu. Tehnologija nas je udaljila od nas samih. Hygge su mali rituali koji nas čine sretnim. Hygge je guštanje.

Nekoliko razloga zašto je pletenje hygge:

HYGGE 1

Danski stil življenja koji se temelji na udobnosti i uživanju uključuje prirodne materijale poput drva i vune te sve hedonističke rituale opuštanja i uživanja u životu. Dovoljno je stvaranje malog toplog prostora u kojemu ćete provoditi duge zimske večeri sjedeći uz pucketanje vatre i izrađujući tople vunene šarene čarape za naše najmilije koje će ugrijati ne samo tijelo nego i dušu.

HYGGE 2

Ispijanje kave ili čaja iz nama omiljene šalice uz opuštajuće dovršavanje već započetog ručnog rada bilo to heklanje, pletenje, vezenje… učinit će nas sretnim. Pleteni ili heklani grijač za šalicu idealan je za stvaranje hygge ugođaja. Njegova vrijednost je višestruka. Ne da smo iskoristili tmuran kišni dan radeći nešto što nas ispunjava nego ćemo svaki put osjetiti veliko zadovoljstvo ispijajući čaj iz te šalice. Izrada novogodišnjih ukrasa kao što su pletene kuglice, heklana zvonca, pahuljice stvorit će poseban, topli blagdanski ugođaj.

U hygge spada i vrijeme provedeno s ljudima do kojih vam je stalo, zajedništvo i privrženost, igranje i duge šetnje s kućnim ljubimcima, svakodnevni trenuci mira i privatnosti. Uživanje u svakodnevnim trenucima i sitnicama. Pletenje i heklanje radova u dobrotvorne svrhe. Darivanje.

HYGGE 4

S ugodnim i toplim ambijentom te kvalitetno provedenim vremenom, podrazumijeva se i stil odijevanja koji je zarazio svijet. On naravno podrazumIjeva pletene vunene kape, šalove , rukavice, dekice te sve ostale modne dodatke koji zrače toplinom i udobnošću.

Pletenje je hygge i to u svim svojim elementima. Pletenje je aktivnost koja opušta, relaksira. Pletemo s prirodnim materijalima i to u ugodnom ambijentu. Pletemo za naše najmilije. Pleteni proizvodi su pravi modni stil.

Pronađite inspiraciju na našem portalu te budite hygge s nama na našem kanalu!